www.car.cz
 

Martin Macek to dokázal, na Dakaru 2008 bude sedlat tovární Yamahu!!!
     6.11.2007 23:45 - Pavel Jelínek


Martin Macek, dlouholetý český reprezentant v enduru, na Dakaru 2007 ukázal svou třídu 15. místem při své první účasti, k tomu vyhrál kategorii Marathon pro jezdce bez jakékoli asistence, motorku si připravoval sám a navrch přidal ještě 6. místo ve třídě do 450 ccm.

 

Už během soutěže si jej všiml belgický polotvární tým Yamaha a v případě dobrého výsledku mu nabídl angažmá na Dakaru 2008. Věci na podzim vzaly jiný spád a Martin Macek bude na Dakaru pilotovat oficiální stroj týmu Yamaha Motor Europe, jehož součástí jsou odnože francouzská, holandská a tzv. evropská.

 

Začátkem listopadu Martin Macek obdrží od týmu zbrusu nový tovární kitový stroj Yamaha WR450F 2008 a v závodě bude mít k dispozici i asistenční kamion Ginaf, což znamená samo o sobě diametrální změnu v celkovém zajištění.

 

Na novém stroji by Macek měl být schopen dobývat umístění v první desítce, mírný objemový handicap motocyklu je vyvážen jeho menší hmotností a lepší ovladatelností.

 

Součástí týmu bude i novinářský vůz s českými žurnalisty.

 

Jiří Vintr


 
 
Fotogalerie:   OFF ROAD TRIAL - 8.závod MČR v Chříči, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose