www.car.cz
 

I.S.D.E. 2007 CHILE La Serena - Technické přejímky
     11.11.2007 10:12 - tisková zpráva


Technickou přejímkou 82. Motocyklové šestidenní v chilské La Sereně uzavřeli v sobotu dopoledne výpravy České republiky a Finska. V uzavřeném parkovišti je tak už více jak 500 převzatých motocyklů, ale přesný počet ještě pořadatelé nesdělili. Počítalo se se startem reprezentantů třiceti zemí, dvaceti týmů ve Světové trofeji a patnácti v Juniorské trofeji, které byly přihlášeny, ale už teď je jasné, že v Chile budou chybět jezdci Izraele, a také Maďaři mají po pátečním tréninku dva zraněné.

Naši jezdci absolvovali technickou přejímku bez problémů, jediným zádrhelem se staly krytka řetězu na Husqvarnách bratrů Gottwaldových, která technickým komisařům chyběla, i když oba motocykly byly v tovární úpravě. Vše se ale rychle vyřešilo a všech třináct českých jezdců tak odevzdalo stroje do uzavřeného parkoviště. To se otevře až v pondělí, kdy v osm ráno vyjede první jezdec na trať úvodní etapy.

Každý jezdec převezme motocykl patnáct minut před svým startovním časem a má prostor na poslední úpravy. Pořadatelé ještě nesdělili ani délku první etapy, podle najížděče českého týmu Petra Dokoupila ale bude úvodní den podstatně těžší, než okruh, který jezdce čeká třetí a čtvrtý den. „Co se týká prvního a druhého dne, jezdce čeká nejen písek a kamení, ale také nebezpečné kaktusy.

Pojďte se podívat, jak takový trn dokáže propíchnout botu jezdce, pevnou koženou špičku i ochranný plast, jak se to dnes stalo Rudovi Kavskému. Musel zastavit a trn vytahoval vnitřkem boty,“ ukazoval nám Petr Dokoupil Kavského botu. „Na kameny třetího a čtvrtého dne jsou kluci zvyklí, a neměli by jim snad dělat takové problémy,“ dodal.

Všechny nezbytné informace o časech jezdců i délce jednotlivých etap oznámí jury oficiálně, zřejmě po svém zasedání v sobotu odpoledne před slavnostním zahájením soutěže. Podle našeho zástupce Jiřího Horáka se nečekají žádná mimořádná opatření během soutěže, ať už jde o dodržování rychlosti ve městě, ale na co budou pořadatelé dost dbát, je vymezený trať, vedoucí po zdejších plážích.

Mají pronajatý pouze několik metrů široký pruh. Slavnostní zahájení se uskuteční na břehu Pacifiku u zdejšího populárního majáku přímo ve městě La Serena. Začátek bude v 19,30 místního času, tedy 23,30 středoevropského.

 

viz také : http://www.kbs.cz


 
 
Fotogalerie:   Motocyklová Šestidenní - Chille 2007, přípravy, oficiální foto české repre

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose