www.car.cz
 

Silní muži zvedali v Brně koule a tahali kamion .....
     12.11.2007 19:52 - tisková zpráva


 Evropský pohár silných mužů se uskutečnil v sobotu v pavilonu D při veletrhu SportLife. Klání, které přilákalo desítky diváků, organizovala Česká a slovenská federace silných mužů. Soutěžilo v pěti disciplinách nejsilnějších závodníků.

Viceprezident Slovenské asociace silných mužů Vladimír Bátik uvedl, že soutěžní disciplíny se skládaly z převracení 300kilogramové pneumatiky, v přenášení 310 kilových závaží, ve zvedání nad hlavu 135 kilogramové klády, kombinace v převrácení pneumatiky s tzv. kalichem (ocelová kola) a v pokládání na podložku kouli o hmotnosti 120, 150 a 170 kg.

Soutěže se zúčastnilo celkem 17 borců z Maďarska, Polska, Nizozemska, Česka a Slovenska.

Na prvním místě se umístil Jarno Hams z Nizozemska, druhý skončil Jan Šalata a třetí Zdeněk Sedmík, oba z ČR. Výsledky se započítají do Československého poháru silných mužů, který má osm kol – čtyři na Slovensku a čtyři v Čechách.

U nás střediska tohoto sportu zatím existují pouze v Teplicích, Mostě a Praze, borci se na obtížné disciplíny připravují především v posilovnách. Pokud se někdo chce tímto sportem zabývat, měl by vážit nad sto kilogramů, 80kilogramoví borci v této disciplíně nemají šanci. Průměrný věk soutěžících na brněnském výstavišti byl kolem třiceti let, výška 188 cm a váha 130 kilogramů.

Tyto soutěže mohou zájemci vidět především v televizi na Eurosportu. Naši borci zatím nedosahují světových výsledků, na Světovém poháru obsazují místa ve druhé desítce. „Máme tedy co dohánět, pro Čechy i Slováky je to nový sport, se kterým jsme začali teprve v roce 1998, zatímco ve světě se tato klání konají už od 60. let,“ dodal Bátik.

 

10. listopadu 2007 Tiskové středisko BVV


 
 
Fotogalerie:   Motocyklová Šestidenní - Chille 2007, přípravy, oficiální foto české repre

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose