www.car.cz
 

Český Trophy tým už jen v pěti. Kuklík zraněn
     14.11.2007 13:56 - tisková zpráva


Český Trophy není kompletní - Smůla V.Kuklíka pokračovala,pravděpodobné zranění ho vyřadilo z bojů.

Přináším Vám smutnou zprávu český TT už není bohužel kompletní, po včerejší smůle Víti Kuklíka kdy musel dotlačit motocykl do cíle testu a poté ho opravit, což ho posunulo na poslední místo startovního pole si dnes vybral opět škopek smůly bohužel z největší části doprovázený zraněním. Na třetím testu předjížděl řeckého závodníka, který do našeho jezdce při předjíždění najel poslal ho přes rejdy a vypadá to na zlomený zápěstí. Teď je Vítek na rengenu večer budu vědět víc a opět budu informovat. Jinak naši tahají jak vzteklí David Čadek krosí jako bůh a je stále do dvacítky za ním je i Michal Kadleček, rozjel se i Honza Zaremba z juniorů je na tom nejlépe Martin Kuklík.

Motocyklová Šestidenní pokračovala v úterý druhou etapou. Ve Světové trofeji svádějí o vedoucí pozici velkou bitvu celky Francie a Finska. V Juniorské trofeji zatím kralují Španělé. Český Trophy tým v úterý bohužel přišel o Víťu Kuklíka, který si kolizi na rychlostní vložce s pomalým řeckým jezdcem způsobil pravděpodobně zlomeninu kůstky v zápěstí a musel ze soutěže odstoupit.

V úterý měli jezdci na programu stejný okruh, jako o den dříve, tedy 250 kilometrů na jih od La Sereny a opět se jelo na pomalejší B časy. Ani to však nestačilo a pořadatelé k častým problémům na trati u slabších jezdců raději v závěru vypustili jednu časovou kontrolu v terénu a účastníci dojížděli do La Sereny po dálnici. Po prvním dnu vedla Světovou trofej Francie před Finskem a Itálii, české družstvo nastoupilo na start jako jedenácté. Francouzi i Finové předvedli i v úterý precizní výkon, naopak jejich soupeři měli problémy. Nizozemský tým už jede v pěti, Australan Lloyd zadřel motor a opravoval, stejně jako Němec Dirk. Na souboji o první místo se zřejmě ani po druhém dnu nic nezmění a rozhodovat mezi Francií a Finskem budou i nadále sekundy. Některé z dalších týmů ale zřejmě už pojedou jen v pěti a bude to ještě velké drama.

Český tým se v úterý rozjel k dobrému výkonu. Na jezdcích bylo vidět, že si zvykli na náročné podmínky v písku a kamení. Jenže přišla třetí časová kontrola, kde se jel jeden z pěti dnešních motokrosů. Víťa Kuklík začal s patřičným nasazením a v krátké době dojel pomalejšího z řeckých soupeřů. Ten ho ale nechtěl pustit a v kotoučích prachu nakonec došlo ke kolizi, na kterou doplatil náš jezdec. Je to další citelné oslabení českého Trophy týmu, poté, co do Chile nemohl odjet absolutní mistr Evropy, Roman Michalík. Dál bude česká reprezentace tedy bojovat v pěti a bude muset více myslet na taktický výkon, protože další ztrátu už si nemůže dovolit. Ze zbylé pětice podali opět na motokrosových vložkách spolehlivý výkon David Čadek, Michal Kadleček a Jan Zaremba.

V juniorské soutěži začalo české kvarteto na dvanáctém místě. Zatím všichni jedou bez vážnějších problémů, ale na mladých jezdcích je náročná soutěž znát. Od první desítky ale dělí český tým zatím jedna minuta, a tak se určitě ještě poperou se soupeři o místa před sebou.


Víťa Kuklík popisuje své včerejší zranění, které ho vyřadilo ze soutěže

zdravím z chile..
tak jsem si vypil kalich hořkosti až dodna.. opět jsem měl ráno technické problémy se spojkou.. ale vše se podařilo opravit.. na druhém testu jsem dojel pomalého kanadana a při předjíždění do mě najel a šli jsme oba na kokos... naštěstí ve zdraví .. jelo se dál... pohroma přišla na 3. crosstestu...

Před startem jsem poprosil Řeka jestli by mě pustil před sebou a on mě vyfakoval.. samozřejmě jsem ho dojel asi ve třetině testu a jel za ním v prachu , ale dost opatrně.. na takové šikmé rovině se otevřelo místo na předjetí.. tak jsem skočil vedle něj,ale řek se asi lekl a zahnul do mě a sebral "volant" a poslal mě do prava mimo trat, kde byla velká díra, která mě okamžitě poslala přes řidítka... po hrozivém pádu jsem měl vyražený dech a nikde nikdo.. tak jsem se plácal o zem do zad a dech si nahodil... ale už jsem měl mžitky.. když jsem chtěl zvednout motorku, tak ´jsem zjistil, že mám hodně nateklé zápěstí a bolest hrozná... test jsem po delší době krokem dojel do cíle.. pak jsem ještě vyzkoušel jet, ale nedalo se... tak mě nakonec manager s doktorem stáhli...

Na rentgenu se ukázalo že mám zlomené záprstní kosti a naštíplou hlavní kost...
takže šestidenní pro mě zkončila neslavně a smolně... ALE TO JE SPORT ... TO JE ENDURO...
ted se budu snažit maximálně podpořit kluky...
hezký den z chile přeje vita

http://www.vitakuklik.cz/kniha-navstev.cs.php


Doufejme, že se kluci budou i v pěti prát o co nejlepší výsledek. Dnes je po včerejším prašném masakru čeká neméně náročný terén v místních horách.


 
 
Fotogalerie:   Motocyklová Šestidenní - Chille 2007, přípravy, oficiální foto české repre

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose