www.car.cz
 

International Baja Cup 2008 pod záštitou FIA !
     15.11.2007 19:07 - tisková zpráva


I když vrcholí přípravy na Dakar, ani ostatní organizátoři nespí a tak se již nyní připravuje seriál mezinárodních závodů nazvaný Baja Cup, pod záštitou FIA. V letošní sezóně skončila posádka Zapletal – Janáček na třetím místě tohoto prestižního seriálu a tak má před sebou jistě nelehký úkol do následující sezóny. Tento úkol bude dále stížen i tím, že do seriálu přibyly dva nové závody. Jedním je Baja Dubai a druhým známá HunGarian Baja, kterou naše posádka letos vyhrála.

A jak tedy vypadá kalendář těchto závodů?

15. – 17. únor 2008, Dubai Baja
14. – 17. březen 2008, Italian Baja
17. – 20. červenec 2008, Baja Espana
21. – 24. srpen 2008, HunGarian Baja
02. – 05. říjen 2008, Baja GB (England)
06. – 09. listopad 2008, Baja Portalegre

Uvidíme, jak si povedou naše posádky ve světové konkurenci následující rok. Nejednoho závodu se účastní i tovární týmy v čele s Mitsubishi, VW či BMW. Navíc bude velmi obtížné připravit vozy krátce po Dakaru na Baja Dubai, která se jede již v polovině února.

Mirek Zapletal k tomu dodává: „ Letos jsme měli k titulu Mistra Evropy hodně blízko a bůh ví, jestli se nám ještě podaří se k němu někdy takto přiblížit. Škoda posledního závodu v Portugalsku, kde nám po nevinné průjezdu zatáčkou prasklo spodní rameno na předním levém kole a byl konec nadějí. Příští rok bude problém dostat auto na první závod.

Snad jedině tam předem poslat naše staré Pajero, ale to je ještě daleko, nyní vše soustředíme na náročný Dakar…“. Závodu se tak bez problémů může zúčastnit prakticky jen Zdeněk Pořízek, který na Dakar nakonec nejede. Pro pracovní vytížení uvolnil místo v závodním kamiónu Martinovi Mikulenčákovi. Martin si Dakar již několikrát vyzkoušel v roli řidiče novinářského vozu a tak bude mít možnost to poprvé společně s Robertem Randýskem a Petrem Zábranským projít závodnickým křestem v nové M.A.Nu, který se také horlivě připravuje na svůj start!



Přípravy týmu a další zprávy a foto najdete na www.offroadsport.cz!



Pěkný den přeje

Za celý OffROADSPORT CZ tým

Míla Janáček


 
 
Fotogalerie:   Waldviertel Rally 2007 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose