www.car.cz
 

Martin Macík se hlásí před startem Dakaru 2008. Pojede taky jen ve dvou !
     16.11.2007 21:52 - tisková zpráva


„Už nám to začalo“

„Stříhali dohola malého chlapečka ………….a už mu to začlo“, zpívá Vláďa Mišík ve své slavné písničce a mě to tak nějak podobně zní v hlavě. Dohola jsme skoro všichni , ani nás nemusí stříhat a kromě vypadávajících vlasů se to slovo hodí taky na finanční situaci. Nic vás totiž neoholí tak dokonale, jako účast na tom slavném Dakaru. „ A už nám to začlo“! Znovu!

Tedy popravdě, ono to začalo už někdy v únoru, kdy se všichni navrátilci z Afriky obvykle zapřísahají, že už je tam nikdo neuvidí, ale přeci jenom si trošku oťukávají situaci, protože „co kdyby“?A navíc! Třicátý ročník!! Ani se mi to nechce vyslovit. Takhle neuvěřitelně mě Dakar zestárnul. Vždyť jsem se tím začal zabývat, když mu bylo teprve šest. Úplné mimino. Dakar samozřejmě, ne já. A teď vyvádím psí kusy, abych u těch třicetin asistoval.

A do toho pesimista Macík, který přeci vůbec nikam jet nechce, ale přeci jenom, „ kdyby se to udělalo pořádně…..podvozek je super, tak jenom doladit motor,…..tak co abysme ještě trochu pozávodili , co dědku“?

A dědek nemá pořádně do čeho píchnout, ani psát se mu už nechce a i to pivo má takovou divnou chuť, je to všechno nějak vyčichlý. A tak se stane, že začátkem března je ruka v rukávě a v polovině května se posílají přihlášky a Martin Macík už není pesimista, protože se může krásně rozčilovat nad stavbou nového vozu, který sám vymyslel, což je to, co ho asi v životě baví nejvíc. A dědek Kalinů? Inu, jako vždycky. Papírovej čert a telefonista.
Ale dost už poezie.

Jak vypadá mančaft?

Posádky:
Martin Macík – Josef Kalina
Marek Spáčil – Jiří Žák

Asistence Jiří Čáp, Jan Bervic, Martin Kolomý

Auta:
FOX Superproduction,
LIAZ – vypiplaný loňský
LIAZ – repasovaný asisťák

Možná nějaké to novinářské auto, ale na to je ještě brzy.

Bude se vám asi zdát divné, že v závodních vozech chybí třetí muž. Tak věřte, nevěřte, v tuto chvíli se opičíme po Lopraisech, kteří to vloni ve dvou dotáhli až na třetí flek. Nebude to asi zaručený recept na úspěch, protože oni už jsou zase ve třech, ale tím je právě zaskočíme!
A co nováček Marek Spáčil? Jede jako první pilot dakarského náklaďáku poprvé a tak trochu na zkušenou, ale Afriku už má „zmáknutou“. Naopak zkušeností na rozdávání má Jirka Žák a právě na to rozdávání hodně sázíme. Je třeba připomenout, že jedničkou týmu bude ten vůz, který si povede lépe v Maroku, které je , jak dobře víme takovým odrazovým můstkem do nitra Sahary.

A program týmu?
Nějaké to testování pokud možno v Africe, komplikovaná homologace nového vozu a spousta technické a organizační práce. Lisabon, kde třicátý Dakar 2008 startuje 5/1 je docela daleko, ale čas do našeho odjezdu 1/1/08 je kupodivu nějak krátký.Pokud ovšem všechno klapne. Takže berte tenhle můj úvodník spíš jako „účet bez hospodského“. Sám se těším až bude něco „na tuty“.

Josef Kalina a Martin Macík

Oficiální stránky týmu : http://www.martinmacik.cz/


 
 
Fotogalerie:   Závěr sezóny v Mostě - Den otevřených dveří, foto pořadatelů akce

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose