www.car.cz
 

Štajf se Čtvrtníčkem v Praze jeli především pobavit sebe i diváky
     12.12.2007 12:56 - tisková zpráva


ŠTAJF SE ČTVRTNÍČKEM UKONČILI SEZÓNU

Pohodovým završením soutěžácké sezóny 2007 byl tradiční Pražský rallysprint, který je v poslední době úzce spjat i s oběma hlavními partnery týmu Subaru ČR – Deník Blesk. Bílomodré vozy proto nemohly na jeho startu chybět a jejich piloti si start na své domácí soutěži patřičně užili.

 

Skutečnost, že Petr Čtvrtníček je velkým fandou rally i značky Subaru, je už docela dobře známá. Proto asi nikoho nepřekvapilo, že se jeho jméno objevilo i ve startovní listině Pražského rallysprintu na postu spolujezdce Vojtěcha Štajfa. Na tomto podniku nejde o mistrovské body, přesto jej mnozí jezdci berou velice prestižně a nervózně pokukují po svých výsledných časech. Štajf se Čtvrtníčkem naopak přijeli především pobavit sebe i diváky.

 

„Nebylo to ale tak, že bychom dělali nějaké velké vylomeniny,“ vyvrací myšlenky o podcenění závodu třiatřicetiletý pilot. „Jen jsme nejeli úplně ´na krev´ a spíš si i my sami vychutnávali široké smyky, které Impreze svědčí. Navíc oproti některým jiným posádkám s ´VIP´ účastí, kde fungovali spolujezdci jen jako pasažéři, my si na ranních řeporyjských testech vyzkoušeli i Petrův talent pro čtení rozpisu a plnění administrátorských úkolů profesionálních spolujezdců.

 

No a musím říci, že mne příjemně překvapil – určitě by mnohé zvládl velmi dobře. Jen matematika a počítání minut zbývajících do časových kontrol, tam by musel ještě maličko potrénovat. Oba ale doufáme, že se spolu svezeme i příští rok a že bude moci opět mávat divákům tak, jak si toho letos zejména na Strahově naplno užíval.“ Vojtěch Štajf s Petrem Čtvrtníčkem nakonec mohli být spokojeni i s výsledkem, když se jim povedlo vejít se do první desítky dobře obsazeného závodu.

 

Povedlo se jim navíc prolomit smůlu provázející vůz po celou sezónu – do cíle dojeli bez jediného defektu a s neškrábnutou karoserií. Za cílovou rampou tak mohli zatančit hned několik oslavných koleček. „Moc se mi to celé líbilo, měl jsem navíc plnou důvěru ve svého šoféra, a tak jsem ani neměl strach,“ popisoval své dojmy Petr Čtvrtníček. „Vyšlo nám i počasí a na Strahov přišla spousta diváků, zkrátka paráda.“

 

Soutěž úspěšně zvládli i Jiří VacekLeonem Tsoukernikem, o lepší konečně umístění je ale připravilo zdržení dané výměnou prázdného kola při dopoledním strahovském testu. I oni si ale přijeli rallysprint hlavně užít a na jejich dobré náladě proto ani smolná událost nic nezměnila. Pohodová atmosféra byla dobře cítit i v zázemí, kam se sešli mnozí partneři a sponzoři týmu. Značka Subaru měla navíc opět významné zastoupení i mezi předjezdci.

 

Už podruhé se při Pražském rallysprintu představil pan George Donaldson, bývalý úspěšný závodník a dnes hlavní manažer společnosti STI, zabývající se účastí značky Subaru v PCWRC. Tentokrát byla v jeho podání na pořadu dne premiéra nejmodernějšího modelu Subaru Impreza WRX model 2008 a kdo je spolu viděl na trati při nádherně dravých průjezdech, musel se na začátek sportovní kariéry kompletně nového vozu začít těšit.

 

„Pan Donaldson si zjevně náš tým i pražské závody oblíbil, z čehož máme velkou radost. Navíc jsme s ním prohodili i pár slov o novém modelu a začali tak zlehka poodhalovat, co nás v budoucnu čeká,“ usmíval se v cíli Vojtěch Štajf. „Doplnění posádky jeho vozu výborně anglicky hovořící dcerou Josefa Vyštejna pak bylo zase předzvěstí budoucnosti nejbližší.

 

Právě Josef by totiž měl od Valašské rally 2008 doplnit náš tým – on bude startovat s Imprezou N12, já se už teď těším na dokončení modernější Imprezy N12B. Derniéru by mé starty s letošním vozem měly mít už za pár týdnů na rakouské Jänner rally. To ale bude až po vánočních svátcích, při kterých přejeme všem našim partnerům i fanouškům spoustu klidu a pohody a velice jim děkujeme za dosavadní podporu – bez nich všech by naše závodění nemohlo existovat.“

 

Karel Špaček

media team


 
 
Fotogalerie:   Pražský Rallysprint 2007 - foto Václav Dufek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose