www.car.cz
 

Zimní vytrvalostní závod na motokárách v Sosnové s rekordní účastí
     3.1.2008 11:55 - tisková zpráva


Letošní sedmý ročník zimního vytrvalostního závodu motokár  se vyznačoval rekordní účastí téměř padesáti posádek a vyrovnanými souboji. Na startu se sešla pestrá směsice nadšenců od známých jmen z různých  motoristických  disciplín až po hvězdy šoubyznysu.

 

Zasloužené vítězství si po vyrovnaném výkonu vybojovala posádka JOKA Birel Teamu ve složení Patrik Hájek, Libor Toman a Niki Ejem.

 

Absenci sněhu  tentokrát pořadatelé účastníkům tříhodinovky vynahradili pokropením závodní dráhy. Výsledek v podobě ledovky se dostavil velice brzy, znásobil náročnost a atraktivitu tradičního zimního klání známého podle jména pořadatele jako Kočka cup. Hodiny a vzájemné kontakty se konaly snad v každém kole a přihlížející se ani minutu nenudili.

 

Vítězné trio stihlo během časového limitu odkroužit 177 kol a téměř po celou dobu se za ním držela druhá týmová posádka  JOKA Kartu ve složení Jan Midrla, Radim Maxa a Richard Chlad. V závěru závodu však měli smůlu a po kolizi s jedním z opozdilců je  předstihla posádka Chovtrans startující v sestavě Tomáš Petr, Ivo Polášek a Zdeněk Navrátil.

 

„Z prvního i třetího místa mám pochopitelně radost, závod jsme však brali hlavně jako obohacení zimní přípravy “ řekl šéf a trenér vítězů Josef Kališ. „S hvězdným obsazením našeho týmu bylo umístění na špici povinností, vždyť Patrik Hájek letos dokázal vybojovat třetí místo v jednom ze závodů Mistrovství Evropy KZ2, zvítězil v Mezinárodním finále EASYKART 125, dojel čtvrtý ve Světovém finále SUPERROK 125 a v německém mistrovství KZ2 mu patří celkově pátá příčka.

 

Libor Toman  na sebe upozornil několika výbornými výsledky v italských závodech KF2 a v kvalifikaci ME dojel čtvrtý, odměnou mu pak je první opravdu profesionální smlouva českého jezdce s lídrem světového kartingu - italskou firmou BIREL. Niki Ejem patří k nastupující generaci a je novou posilou našeho týmu, dařilo se mu například v kvalifikaci ME KF3 kde skončil sedmý. Kočka cup  je tradičním zakončením sezóny a od února se celý kartingový kolotoč roztáčí nanovo,“ uzavřel Josef Kališ.

 

(dum 30.12. 2007)


 
 
Fotogalerie:   Motokárový Kočka cup v Sosnové, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose