www.car.cz
 

PEUGEOT SPORT bilancuje úspěchy uplynulého roku 2007
     3.1.2008 13:50 - tisková zpráva


Sportovní výsledky zastoupení a dovozců značky Peugeot

 

PEUGEOT BELGIE

Tým Peugeot Belgie měl na programu účast v 5 podnicích mistrovství IRC s vozem 207 Super 2000, který řídil Bernd Casier. Tomuto pilotovi těsně uniklo vítězství v Rallye v Ypres poté, co lehce vyjel ze silnice. To ho odsunulo na 4. místo. V Barum rallye a v Rallye Madeira získal dvě pátá místa.

 

PEUGEOT ŠPANĚLSKO

Cílem týmu Peugeot Španělsko bylo vítězství v novém mistrovství IRC (Intercontinental Rallye Challenge). Výhru měly zajistit dvě posádky vozu 207 Super 2000, z nichž jedna byla španělská ve složení Enrique Ojeda-Jordi Barrabès a druhá francouzská s týmem Français Nicolas Vouilloz-Nicolas Kliner. Francouzská posádka získala největší počet vítězství – tři, a to v Turecku, v Barum Rallye v České republice a ve Valais. Vítězem IRC je však díky své pravidelné účasti a výsledkům Enrique Ojeda, za kterým následuje jeho francouzský kolega. Peugeot obsadil první místo v IRC v pořadí značek.

 

PEUGEOT ŘECKO

Aténský dovozce vozů značky Peugeot Lion Hellas nasadil na mistrovství, které se jede na šotolině i asfaltu, vůz 206 Super 1600. Jeho posádka ve složení Konstantinos Paradissis-Mahairas získala vítězství ve dvoukolkách i v Super 1600 a na mistrovství obsadila 4. místo.

 

PEUGEOT ITÁLIE

Peugeot Itálie se s posádkou Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ve voze 207 Super 2000 zúčastnil prestižního mistrovství Itálie. Se 2 vítězstvími a 4 druhými místy skončil Luca Rosetti na druhé pozici a Peugeot na třetí. Tento pilot vyhrál dva podniky ITC, a to rallye v belgickém Ypres a Sanremo.

 

PEUGEOT POLSKO

Francouzský tým Bryan Bouffier-Xavier Panseri, který jel za značku Peugeot Polsko, získal první národní titul s vozem 207 Super 2000.

 

PEUGEOT PORTUGALSKO

Tým Peugeot Sport Portugalsko se zapojil do portugalského mistrovství s týmem Bruno Magalhaes-Paulo Grave – posádkou vozu 207 Super 2000. V závodě Rallye Madeira, který je součástí tohoto mistrovství a je také jedním z podniků šampionátu IRC, na sebe Bruno Magalhaes upozornil druhým místem, nejlepším mezi piloty značky.

Peugeot Portugalsko získal s 5 vítězstvími titul pilotů a konstruktérů. 

 

 

 

Radka Matthey

Public Relations

PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o.


 
 
Fotogalerie:   Peugeot sport v sezoně 2007, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose