www.car.cz
 

19. ročník Ronda se povedl. Fandové viděli vyhrávat Čechy
     23.1.2008 23:52 - Pavel Jelínek


Pátek 18.1.2008

Hned první rozjížďku vyhrál Jihoafričan Dugmore před trojicí českých dravců v pořadí Bittner, Michek, Neugebauer a dal tím najevo, že ani v 39 letech nepatří do starého železa. Druhá rozjížďka patřila téměř domácímu Brabcovi, to však bylo z jeho strany v Rondu vše. „Jsem rád, že mám Rondo už za sebou. Fyzicky jsem se cítil dobře, ale na trati mi to vůbec nešlo.
 

Příčiny si nedovedu nedovedu vysvětlit, fakt nevím, co bych k tomu řekl,“ krčil Brabec v sobotu večer rameny. Jeho výrok zařazujeme do informace o závodě v Rondu s předstihem proto, abychom předešli údivu nepřítomných fanoušků nad výsledkovými listinami... To už byl mezitím ze hry v Ostravě rychlý Rakušan Straub, kterého vyřadilo předčasně zranění nohy.

Semifinálové síto s přispěním opravné jízdy a právem pořadatele na dosazení dvou jezdců vytvořilo finálový tucet ve složení Michek, Dugmore, Bittner, Neugebauer, Votroubek, Staufer, Kohút, Bartoš, Brabec, Brumla, Sukup, Kadleček.

V postartovní tlačenici prvního finále uplatnil zkušenosti Dugmore, ale ve 3. kole ho za velkého nadšení tribun vybrzdil Michek a vedoucí pozici si už nenechal vyrvat. Na třetím místě jedoucí Kadleček upadl, jeho příčku hbitě převzal Bittner, na čtvrté místo se postupně prodral s dvěstěpadesátkou startující Neugebauer.Ve druhé páteční finálové jízdě Dugmore Michkovi porážku těsně oplatil, všem však vytřel zrak Bittner, kterého nezastavila ani jedna drobná kolize s ochrannými balíky. Jeho nového týmového kolegu Kadlečka znovu postihla smůla, bramborovou medaili si zopakoval Neugebauer.


Sobota 19.1.2008

Dugmore se znovu přiopomenul vítězstvím v první rozjížďce před Bittnerem a Votroubkem, druhou rozjížďku vyhrál Michek, za ním dojeli Neugebauer a Mitvalský, který rovněž týden předtím v ostravské hale chyběl. Horké okamžiky zažil Michek v prvním semifinále, kdy ho soupeři po startu zatlačili až na deváté místo. I když úzké halové tratě příliš prostoru k předjíždění neposkytují, Michek předvedl úžasnou stíhací jízdu a pár centimetrů před šachovnicí dokázal ještě odsunout Mitvalského na nepostupovou pátou pozici.

Vedení bezpečně držel Bittner před stále se zlepšujícím Rakušanem Stauferem. Zásluhou Dugmora a Neugebauera se druhé semifinále stalo manifestací motocyklů Kawasaki, po pádů se musel smířit s opravnou jízdou Slovák Kohút.
 

Reparát zvládl na výbornou, s druhým místem byl spokojený Kadleček, potlesk za statečnost zasloužil sedmý Paul. Toho už od pátku trápilo koleno, v zákulisí haly připomínal kulhajícího válečného invalidu, ale na trati bojoval do posledního možného okamžiku.

Že ani slušný bodový náskok nemusí zaručit předčasný klid, poznal Michek v první finálové jízdě, v níž se musel spokojit s pátým místem za čtvrtým Stauferem a třetím Dugmorem. Zato šéf týmu Harness Petr Polanský křepčil v mazlavé hlíně blahem: oba jeho svěřenci jízdu ovládli a cílem projeli v pořadí Bittner, Kadleček. Jako čtyřhlavý drak se do první zatáčky přiřítili Dugmore, Bittner, Michek a Staufer, zatímco Brabec s Votroubkem museli řešit kolizní lapálie.

Zpočátku vedl Dugmore, pak se však proboxoval do špice Michek a nikým už se nenechal překvapit, byť Jihoafričan rezignovaně rozhodně nepůsobil. Mírný úbytek sil poněkud zpomalil jinak výborného Bittnera, který po celou jízdu marně hledal recept na překonání třetího Staufera. Vinou špatného startu a kolize do boje o přední příčky trochu překvapivě nezasáhl Neugebauer, zato pátý Kadleček se tvářil docela spokojeně.

„Myslel jsem, že trať v Rondu bude stejná jako v minulých letech, takže jsem zvolil ovladatelnější dvěstěpadesátku. Jenže nakonec to bylo jinak, dlouhá startovní rovinka chtěla dobrý spodek motoru, který moje motorka pochopitelně neměla. Je ale pravda, že v sobotu už to nebylo z mé strany jezdecky tak dobré jako v pátek,“ přiznal Neugebauer, kterého stejně jako loni čeká německý šampionát. Celkově Michek sice v Brně nevyhrál, musel se sklonit před Bittnerem, pohár za vítězství v LR Cosmetic Ados Cupu mu však náleží zaslouženě.

„Snadné to nebylo, ale od jízdy k jízdě jsem trati přece jenom přicházel víc na chuť,“ řekl Michek s trofejí v ruce. „Bylo to výborné, po Ostravě jsem byl pátý, teď díky Rondu jsem v seriálu poskočil na druhé místo. Vedoucí Michek však měl velký bodový náskok, předstihnout bych mohl jenom v případě, že by v sobotu nepostoupil do finále,“ konstatoval celkově druhý Bittner.


Bittner v Rondu útočil, Michek ale vedení nepustil

Perný pátek a neméně hektickou sobotu prožil v brněnské hale Rondo dvacetiletý jihočeský motokrosař Martin Michek. Do Brna přijel v pozici vedoucího muže čtyřdílného LR Cosmetic Ados Cupu s nadějným čtrnáctibodovým náskokem před Janem Brabcem, zákony halových bitev však bývají neúprosné.

„Trať mě příliš nesedí, ale snažit se určitě budu. V první zatáčce to bude pořádná tlačenice, dojde tam asi k pádům. Hodně těžkým soupeřem bude Colin Dugmore, který je legendou superkrosů a pořád umí hodně,“ vyznal se Michek po pátečním tréninkovém bloku.

Tomu vévodil výborným časem olomoucký Jiři Bittner, nažhavený vylepšit si svoje průběžné páté místo. „Trať v Rondu se mi docela líbí, na tak malé prostoru stavitelé nemají moc možností. Asi mi pomohlo, že jsem jel v první tréninkové skupině, kdy povrch tratě byl ještě nedotčený. V závodě to ale bude něco úplně jiného,“ mínil Bittner před pátečním závodem.

(Forsage)


Po Kuchařovi nyní tako zraněný Libor Podmol

Jen týden po tom, co se v Ostravě zranil Petr Kuchař, následoval jej také další výborný domácí, ale i  evropský vyznavač  freestyle - Libor Podmol. Ten  mimochodem i úřadujícím Vicemistrem světa ve freestylu, ale v pátek při závodech v brněnské hale Rondo, kam se po ročnípauze vrátil arenacross i  freestyle, mu jeden z triků nevyšel. Libor se pokusil předvést backfl ip, tedy salto vzad a to se mu také povedlo. Nicméně nepovedl se mu   dopad a tak musel odhodit motorku a dopadem na nohu si údajně zlomil několik zánártních kůstek.

Reportáž z Ronda a to včetně popsané havárie bude mimochodem k vidění v nejnovějším  dílu  pořadu MotorTip a to již od nadcházejícího víkendu. Více k obsahu pořadu zde.
http://www.e-auto.cz/tv-motortip/druhy-letosni-televizni-motortip-se-hlasi-uklouzana-janner-rondo-atd.htm


 
 
Fotogalerie:   ARENACROSS RONDO BRNO 2008, foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose