www.car.cz
 

Grand Am: Engeho a spol. zradil v Daytoně po skoro stovce kol motor
     27.1.2008 23:40 - tisková zpráva


Smůla v podobě technické závady zhatila šance Tomáše Engeho a jeho kolegů ve víkendové bitvě 24h Daytony. Česká okruhová jednička v posádce s Britem Ryanem Dalzielem, Haroldem Primatem ze Švýcarska a Venezuelankou Milkou Dunovou odstoupila po sedmadevadesáti kolech, které odjela za tři a půl hodiny. Kvartet přitom startoval z osmé pozice a patřil k favoritům královské kategorie Daytona Prototype i celkového pořadí úvodního závodu šampionátu Grand Am.

Vůz Pontiac Riley amerického týmu Samax Motorsport rozjížděl Dalziel, pak se chopil řízení Primat. Enge byl třetím v pořadí a také posledním. Při jeho první závodnické porci totiž vypověděl službu motor, který přestal dávat plný výkon už mnohem dřív. Porouchaný motor byl příčinou odstoupení i pro druhou stájovou posádku tvořenou trojicí továrních pilotů Audi Sport Allanem McNishem, Lucasem Luhrem a Mikem Rockenfellerem a domácím jezdcem Henri Zogaibem.

Tomáš Enge: „Velký závod, jakým 24h Daytony je, nám bohužel nevyšel. Naší posádce i kolegům, zkrátka celému týmu Samax Motorsport. U obou speciálů Pontiac Riley totiž nevydržel motor. Nejprve našemu kvartetu a pak i druhému autu. Je to velká škoda, protože náš vůz byl jinak skvěle připravený, cítil jsem šanci na boj o nejvyšší příčky.

Když začal motor běžet jen na sedm válců z osmi, zkoušeli jsme opravit, co jen šlo. Elektrické kabely, svíčky, cívku…Nic nepomohlo a po přibližně třech a půl hodinách motor přestal fungovat zcela.

Totéž se pak stalo u druhého vozu a mimochodem stejná závada se objevila u obou vozů týmu Eddieho Cheevera. Shodou okolností pro něj i pro naši stáj připravuje motory Pontiac stejný ladič, což vede oba stájové šéfy k hledání jiného úpravce agregátů.“

Internet
Stáj:
www.samaxmotorsport.com
Šampionát a výsledky: www.grand-am.com
Okruh: www.daytonaintlspeedway.com

GRAND AM 2008
26.1. 24h Daytona 
29.3. Homestead
19.4. Mexico City
27.4. Virginia
17.5. Laguna Seca
26.5. Lime Rock (pouze třída GT) 
7.6. Watkins Glen
21.6. Mid Ohio
3.7. Daytona
20.7. Barber Park
1.8. Montreal
8.8. Watkins Glen (pouze třída DP) 
23.8. Sonoma (pouze třída DP) 
31.8. New Jersey
20.9. Salt Lake City
www.grand-am.com

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Enge na 24 hod Daytona 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose