www.car.cz
 

Mistr skupiny N Josef Semerád vyráží klouzat na sever - do Švédska
     3.2.2008 11:05 - tisková zpráva


Vyrážíme směr sever !


Někdy na podzim loňského roku padlo rozhodnutí, že mistři skupiny N z Mediasport Mistrovství České republiky v rally Josef Semerád a Bohuslav Ceplecha, vyzkouší další světovou soutěž. Pepovi Semerádovi sedí kluzký povrch rychlostních zkoušek, a kde se dá sklouznout lépe než ve Švédsku? Týdny příprav, zařizování a zajištění dostatečného finančního pokrytí uplynuly, a dnes, v neděli 3. února, vyráží první skupina Sherlog Racing týmu vstříc severskému dobrodružství.

Mitsubishi Lancer EVO 9 se v Žebráku v dílnách Charouz Racing Systemu podrobilo patřičné přípravě před soutěží, jejíž povrch by měl v podstatné míře tvořit sníh a led. Počasí sice nechávalo v posledních dnech celý tým v obavách, zda-li se nakonec druhá soutěž Mistrovství Světa v rally uskuteční, ale předpovědi meteorologů slibují mráz a sníh, a ubezpečení pořadatelů o konání soutěže nakonec přišlo.

Uddeholm Swedish rally bude po dlouhé době první soutěží pro spolujezdce Bohouše Ceplechu. Bohouš se již zotavil z havárie, kterou utrpěl v civilním provozu na přejezdu mezi rychlostními zkouškami během rally Jeseníky. Pro Bohouše to tedy bude návrat jak se patří, a rovnou po hlavě do soutěže MS.

Příprava na soutěž Mistrovství Světa není nic jednoduchého a uplynulé týdny daly pořádně zabrat všem členům Sherlog Racing týmu. I když má tým za sebou už jednu světovou zkušenost, kterou si odbyl v roce 2005 na rally Deutschland, tak bylo třeba se spojit s někým zkušeným, kdo pomůže týmu zajistit vše potřebné a předá některé svoje zkušenosti. Vzhledem k velmi dobrým vztahům, které panovaly již v minulých letech, padla volba na zkušeného mitfáru a logistika Filipa Schovánka. Tento světem ostřílený spolujezdec předal týmu mnoho neocenitelných zkušeností a pomáhá Sherlog Racing týmu s účastí na Švédské rally.

Na fotografiích vzniklých na poslední chvíli (viz na www.ewrc.cz) si můžete všimnout, že ostré Mitsubishi Lancer EVO 9 prošlo kromě přípravy na sněhovou soutěž také mírnou změnou designu. Jak již bylo uvedeno v úvodu tohoto článku, tak dnes se na cestu po ose vydává první skupina s tréninkovým vozem a doprovodnými vozy, samozřejmě včetně posádky Pepa Semerád-Bohouš Ceplecha.

Mechanici se soutěžním vozem vyrazí na cestu později, aby dorazili do švédského Karlstadu až na přejímky. Součástí první skupiny bude i moje maličkost a tak předpokládám, že se mi podaří vás pravidelně zásobovat informacemi z místa konání soutěže a informacemi  o posádce Sherlog Racing týmu.

http://www.semerad-rally.cz/

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Winter Trial 2008 ze Sosnové a Mostu, foto P. Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose