www.car.cz
 

Přesně měsíc po zrušení Dakaru ! Zapletal jede do Saudské Arábie
     5.2.2008 23:56 - tisková zpráva


Náročný vstup do sezóny 2008!

Již tento víkend odlétá naše posádka Zapletal – Janáček k prvnímu letošnímu testu! Tím bude závod série International Bajas Cup (IBC), který startuje pískovým závodem v Saudské Arábii v okolí města Hail. Závodu se posádka týmu OffROADSPORT CZ zúčastní se svým vozem Mitsubishi L200 EVO, který byl připraven na start rallye Dakar.

Právě dnes se poprvé oficiálně vyjádřili organizátoři Dakaru v čele s ředitelem Etiennem Lavignem na tiskové konferenci v Budapešti o budoucnosti tohoto vytrvalostního závodu, který byl na poslední chvíli zrušen den před startem.

Dnes je to právě měsíc od šokujícího zrušení 30. ročníku Rallye Dakar 2008, která se měla startovat z Lisabonu a i my jsme vám slíbili, že vás v brzké době budeme informovat o našich plánech na tuto sezónu. Připravujeme pro vás i avizované setkání, ale to chceme udělat společně s naší technikou. Ta je v tuto chvíli právě již na cestě do Saudské Arábie a tak toto akční setkání s vámi z těchto „logistických“ důvodů rádi připravíme začátkem jara za příznivého počasí v zajímavé lokalitě pro cross country rallye. A s čím tedy přišli činovníci z A.S.O – pořádající organizace rallye Dakar?

Jejich projekt „Dakar Series“ přináší první vlaštovku. Asi měla mít trochu jiné podmínky pro svůj první let, ale to už neovlivníme. V pondělí 4. 2. tedy ředitel závodu představil Central Europe Rally. Jakýsi menší středoevropský Dakar, který má být náplastí pro všechny účastníky.

Týdenní závod vedoucí z Maďarského hlavního města Budapešti do Rumunských Karpat, aby se pak z městečka Sovata opět vrátil přes Debrecen a Veszprém do Maďarska, kde bude na břehu Balatónu zakončen. To vše by se mělo odehrávat v termínu od 19. – 26. 4. letošního roku. Pro všechny přihlášené a následně vybrané týmy na Dakar je účast na tomto závodě zdarma, jakožto odškodnění. Celý závod bude provázet výrazná mediální kampaň podobná Dakaru tak jak jej známe.

Pro nás je to jistě zajímavý závod nejen tím, že je nedaleko naší vlasti, ale v roce 2006 se nám v oblasti Baju Mare v Rumunsku podařilo vyhrát závod Eurocarpatica Baja a poté v roce 2007 ve vojenských prostorách okolí Vezsprému zdejší HunGarian Baja a tak je nám toto prostředí dobře známé. Pokud nám tedy bude sloužit technika mohli bychom konkurenci pořádně pozlobit. Ale nepředbíhejme, nyní se plně soustředíme na následující závody, které nás v této sezóně čekají.

Našim sponzorům a partnerům se budeme snažit vynahradit zrušený Dakar startem nejen na avizované Central Europe Rally, ale i na závodech Světového Poháru – World Cup (WC) či při otevřených prestižních závodech Northern Forest Winter Baja (St.Peterburg - Rusko) a TransOrientale 2008 (St.Peterburg – Peking (Rusko, Kazachstán, Čína).

Zvláště poslední jmenovaná akce bude jistě poutat také zvýšenou mediální pozornost, neboť se jej budou účastnit i tovární týmy. Závod se pojede ze St. Peterburku do Pekingu. Náš kalendář na první pololetí vypadá v současné chvíli asi takto:

11. – 14. únor 2008 Hail Saudi Baja SA IBC
21. – 24. únor 2008 Northern Forest St.Peterburg RU free event
14. – 17. březen 2008 Italian Baja ITA IBC
19. – 26. dubna 2008 Central Europe Rally HUN/ROM free event
28. 5. – 01. 6. 2008 Transiberico rali POR/ESP WC
12. – 26. června 2008 TransOrientale 2008 RU/KAZ/CHIN free event

Vše je samozřejmě závislé na tom, jak nám bude držet technika a zdraví. Mimo tyto mezinárodní závody se budeme my i naše další týmové posádky (Procházka – Nemajer a Pořízek – Sýkora) účastnit závodů Maďarského Mistrovství a otevřeného M ČR a SR CCR 2008. Přípravy týmu, kalendář akcí, další zprávy a fotografie najdete na www.offroadsport.cz!


Pěkný den přeje
Za celý OffROADSPORT CZ tým


Míla Janáček


 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů motoristického sportu, (c) 2008 - Milan Spurný

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose