www.car.cz
 

Pořadatelé Valašky evidují první přihlášené posádky! Start v závěru března
     13.2.2008 21:26 - tisková zpráva


Pořadatelé Valašky evidují první přihlášené posádky!

 

I když do startu XXVII. ročníku Valašské rally (28. - 29. března) zbývá více než pět týdnů, organizátoři z AutoMotoKlubu Rallye Sport – Vsetín mají v těchto dnech v sekretariátu rally již první přihlášky soutěžních posádek. Není bez zajímavosti, že jako první se do druhého podniku devítidílného seriálu Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky v rally 2008 přihlásili úřadující čeští šampioni Václav Pech, Petr Uhel na voze Mitsubishi Lancer EVO IX z týmu EuroOil - Čepro Czech National Team.

 

 

Jedenatřicetiletý plzeňský jezdec vyhrál populární Valašku již dvakrát, neboť na Vsetínsku a Valašskomeziříčsku triumfoval v letech 2003 a 2005 a v obou případech pilotoval vůz Ford Focus WRC. Rovněž letos patří k hlavním aspirantům na celkové prvenství. Pětinásobný mistr České republiky a držitel priority FIA B zahájil letošní sezonu vítězstvím na rakouské Jänner rally a do další obhajoby českého titulu vykročil pravou nohou.

 

 „Přihláška Vaška Pecha byla první, která se nám objevila v sekretariátu rally. Téměř každý den se nás jezdci dotazují na informace ohledně letošního ročníku Valašky. Těší nás zájem jezdců nejen z České republiky, ale i ze Slovenska, Polska a dalších států. V minulém týdnu jsme vydali schválené zvláštní ustanovení a časový harmonogram, ve kterém jsme ještě udělali drobné kosmetické úpravy.

 

Tento týden bude oficiální časový harmonogram vystaven na internetových stránkách rally,“ řekl Miroslav Hošák, ředitel Valašské rally.

 

Vedle mistra Pecha již přihlášku poslal i výborný Slovák Peter Gavlák (Mitsubishi Lancer EVO IX), který vlastní národní prioritu a v loňském roce skončil v absolutním pořadí českého šampionátu na sedmém místě. A Gavlák zřejmě nebude jediným slovenským jezdcem na startu. Zájem o start na Valašsku projevil i Jozef Béreš jr., v předchozích letech pravidelný účastník světového šampionátu juniorů a vítěz řady soutěží u našich východních sousedů. Hlásí se nám i jezdci z Polska,“ uvedl Hošák.

 

Seznam doposud přihlášených posádek najdete na oficiálních internetových stránkách Valašky, když seznam přihlášených bude pravidelně aktualizován. Přihlášeni jsou mimo jiné Josef Sedláček (Renault Clio R3), Tomáš Kurka (Mitsubishi Lancer EVO VIII), Jiří Skoupil (Fiat Punto S1600), Polák Marcin Dobrowolski (Citroën C2 R2) a další. Uzávěrka přihlášek je stanovena na úterý 18. března a maximální počet přijatých posádek je 130.

 

 „Očekáváme, že se nám přihlásí kolem stovky posádek. Především na Zlínsku a Vsetínsku je soutěžní automobilový sport nesmírně populární a prakticky každý již plánuje, jak vytáhne závodní vůz po zimním spánku z garáže,“ vysvětluje Hošák.

 

Dá se očekávat, že letošní ročník Valašky nabídne velmi kvalitní startovní pole a řadu premiér soutěžních vozů. Fanoušci automobilového sportu se mají opravdu na co těšit. Na nedávné tiskové konferenci k Mogul Šumava Rallye Klatovy potvrdil starty v českém šampionátu i Roman Kresta, bývalý tovární jezdec Fordu. Zlínský rodák pojede podobně jako Pech na voze Mitsubishi Lancer EVO IX připravovaném v dílnách Charouz Racing System. A prvním startem Kresty v letošním domácím šampionátu má být právě Valašská rally! ( viz oficiální zpráva týmu na jiném místě)

 

K výrazné propagaci letošní Valašské rally má posloužit celkem patnáct velkých billboardů v blízkosti frekventovaných hlavních silničních tahů a nákupních center ve Zlínském kraji. Budou umístěny ve Zlíně, Vsetíně a Valašském Meziříčí. Například v krajském městě Zlíně je najdeme u supermarketu Terno ve Zlíně-Loukách nebo v blízkosti benzinové pumpy Agip ve Zlíně-Prštném. Diváci je uvidí poprvé na přelomu února a března,“ podotkl Hošák.

 

Start XXVII. Valašské rally 2008 proběhne v pátek 28. března v 16:50 hodin z náměstí ve Valašském Meziříčí, v cíli rally se první posádka objeví na stejném místě v sobotu 29. března v 17:15 hodin.

 

Na jezdce čeká trať v celkové délce 501,60 km, která obsahuje celkem 13 rychlostních zkoušek na šesti úsecích v celkové délce 177,71 km. Poprvé najdeme v itineráři soutěže i polookruhovou erzetu na předměstí Valašského Meziříčí, v části zvaná Juřinka. Další informace najdete na nových internetových stránkách rally na adrese www.valasskarally.com.

 

 

Ve Valašském Meziříčí 13. února 2008                         Roman ORDELT       

                                                                                                tiskový mluvčí

                                                                                      XXVII. Valašská rally 2008


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop úspěšný na Švédské rallye 2008, foto týmu P.Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose