www.car.cz
 

24h Le Mans: Oba vozy týmu Charouz přijaty k závodu
     19.2.2008 20:43 - tisková zpráva


24h Le Mans: Oba vozy týmu Charouz přijaty k závodu

Pořadatelé legendární bitvy 24h Le Mans dnes vydali soupisku týmů, které vybrali pro start do červnového závodu. Společnost Charouz Racing System, jež připravuje dva sportovní prototypy královské kategorie LM P1, má radost. Organizátorský Automobile Club de l’Ouest totiž udělil startovní čísla oběma jejím vozům, na nichž bude při jednom ze tří největších závodů světa pomyslně vlát česká vlajka.

S číslem 10 pojede zcela nový speciál Lola B08/60 Aston Martin Coupé posádky Jan Charouz, Tomáš Enge, Stefan Mücke (Něm). Loňský prototyp Lola B07/17 Judd bude pod číslem 12 vodit nizozemský expilot F1 a vítěz Le Mans Jan Lammers, Klaus Graf z Německa a americký jezdec Greg Pickett, šéf stáje Cytosport, která se s týmem Antonína Charouze pro slavnou bitvu spojila.

O účast stálo 88 zájemců.

Úplnou soupisku najdete zde: http://www.lemans.org/24heuresdumans/ressources/pdf/liste_invites_journee_test.pdf

Závodu, jenž se pojede 14. – 15. června, bude předcházet obvyklý testovací den. Stáje budou mít v neděli 1. června k dispozici dvě zkušební jízdy, vždy o délce čtyři hodiny. Ve středu a čtvrtek v týdnu před závodem jsou na programu kvalifikace a v pátek přijde na řadu tradiční promenáda jezdců v centru města.

Antonín Charouz, šéf společnosti Charouz Racing System: „Přijetí obou našich vozů beru jako velký úspěch a potvrzení skutečnosti, že jsme loni při naší premiéře zaujali jak výsledkem, tak výkonem. Každý, kdo se o závody jen trochu zajímá, dobře ví, co znamená start ve 24h Le Mans. Potvrzení naší účastí je cennější i vzhledem k rekordnímu zájmu o účast.

Pořadatelům se přihlásilo 88 zájemců! Zároveň je to pro nás velká výzva pokusit se ve výjimečné kulise slavného boje o další úspěch, navázat na loňské osmé místo absolutně a páté mezi královskými prototypy. Loni bylo podél dráhy La Sarthe okolo čtvrt milionu diváků, letos se vzhledem k ještě silnější startovní listině očekává nejméně tolik. Je velmi působivé být uvnitř takové sportovní show a bojovat o přední pozice.“

BPA


 
 
Fotogalerie:   Úspěšné BMW Engeho a Vojtěcha se dostalo do muzea v Lánech, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose