www.car.cz
 

Rallye Lužické Hory přinesla Lumírovi Galiiovi pěkný bronz
     23.5.2008 09:08 - tisková zpráva


Lužické Hory: Pořadatelské rošády a bronz Lumíra Galii

Nevídaná konkurence v téměř všech třídách a celkově početná startovní listina, to byla vizitka 11. Thermica Rally Lužické Hory. Do třídy A5/ letos neodmyslitelně patří dvojice Lumír Galia – Ota Hloušek, která se pokoušela v okolí Hrádku nad Nisou napodobit vyškovský výsledek, vítězství ve své třídě. Na sever Čech se o uplynulém víkendu sjela ještě početnější konkurence, která se ze všech sil snažila znepříjemnit této moravské dvojici cestu za obhajobou.

„Druhý podnik sprintového mistrovství pro nás znamenal velkou neznámou, protože jsme zde, ani jeden z nás, dosud nestartovali. Kusé informace, které se k nám donesly před startem nelhaly. Rychlostní zkoušky byly skutečně hodně náročné a při seznamovacích jízdách jsme k nim získali náležitý respekt. Moc se nám ale líbily a těšili jsme se na pěkné svezení,“ hodnotí krátce místní tratě jezdec Lumír Galia.

Ještě však před startem přišlo rozčarování a mírné zkažení dobré nálady. Posádka modré „kitové“ Felície byla posunuta pořadím o více jak dvacet mít vzad. Mitfára Ota Hloušek se zlobil: „Před startem jsme byli překvapeni přesuny ve startovním pořadí, kdy ředitel soutěže, pan Krečman, údajně na základě častých stížností, seřadil auta snad podle objemu motoru nebo nevím čeho, rozhodně si dovolím říct, že určitě ne podle výkonnosti posádek.

A tak jsme najednou se startovním číslem devětatřicet startovali jako šedesátí v čele dalších A/5.“ Spolujezdcova slova se potvrdila hned v sobotu ráno. „Naše obavy se ukázaly oprávněné hned na první, téměř osmnáct kilometrů dlouhé zkoušce, kdy jsme dojeli před námi startující dvoulitrovou Ibizu polské posádky (zhruba po deseti kilometrech zkoušky). Pokus o předjetí málem skončil havárií a následná časová ztráta nám na náladě nepřidala...

Naštěstí nás Poláci pustili před sebe již před druhou vložkou a tím vyrobili problémy Hladíkovi. Jistě z nich měl taky radost,“ usmívá se s odstupem času „mitfára“ Lumíra Galii. Přesto tato posádka figurovala po první třetině soutěže na druhém místě průběžného pořadí třídy. Ovšem následné přidělování časů na další vložce sesadilo posádku Škody Felicie Kit Car na průběžné třetí místo, na kterém zůstali až do samého závěru.

Vítězové prvního letošního sprinterského podniku ve Vyškově v nejslabší „áčkové“ třídě nestačili pouze na Jiřího Hladíka a domácího Tomáše Gregu. Ten jim v celkovém pořadí odskočil o patnáct sekund a ve vyrovnanějším boji bránila mimo jiné desetisekundová penalizace pro dvojici Galia - Hloušek. „Škoda penalizace, kterou jsme dostali za pozdní příjezd do časové kontroly kvůli opravě dobíjení,“ vysvětluje důvod Ota a na závěr si dovoluje malé rýpnutí do pořadatelského sboru.

„Každá posádka, která se nedostaví k administrativní nebo technické přejímce do časového limitu, má být při zpoždění do 30 minut potrestána za každých dokončených pět minut pokutou 1000,- Kč. Nedostaví-li se do půl hodiny nebude převzata.

My jsme se měli dostavit v čase 17:00 až 17:30. Na řadu jsme však přišli v zhruba sedm podvečer. Kdyby měl být stejný metr na pořadatele, tak by nám snad měli vrátit celé startovné.“ A co říká spolujezdec závěrem? „Svezení na tomto sprintu bylo naprosto perfektní. Velmi náročné RZ, kdy se střídal rytmus na úzkém a širokém asfaltu, skákací horizonty, průjezdy mezi domky a ploty atd.

Například sjezd po úzkém asfaltu na devátém kilometru první zkoušky nebo druhá polovina druhé zkoušky. Na to budeme dlouho vzpomínat! Jelikož jsme nechytli defekt, tak ani ta šotolina nebyla zlá. Našim soupeřům gratulujeme a budeme se moc snažit, aby to příště neměli tak lehké.“


Výsledky – Thermica Rally Lužické Hory 2008:
Absolutně - 29. místo
MČR – 25. místo
Ve skupině A – 7. místo
Ve třídě A/5 – 3. místo
Lausitz cup – 10. místo

Michael Daněk


 
 
Fotogalerie:   Winter Trial 2008 ze Sosnové a Mostu, foto P. Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose