www.car.cz
 

FIA GT: Monza svědčila vozům Corvette a Sallen
     23.5.2008 18:31 - Vladimír Rožánek


Po nevydařeném závodě na Silverstonu, kde byla mlha a chladné počasí se FIA GT přesunulo do Itálie a Monza tak mohla přivítat 32 vozů na startovní čáře. Mezi účastníky nechyběli naši borci se stroji Mosler a také Slovák Konopka. Ovšem stroje skupiny G2 patří spíše na konec pole, tak o nich až později.

Velkého úspěchu, na který měli dobře našlápnuto už v Anglii, dosáhli Bouchut s Maassenem. Corvetta C6-R tentokráte fungovala dobře a druhé Maserati zůstalo za vítězi o více jak 24 sekund. Brazilec Negrao a Portugalec Ramos se s vozem Maserati MC12 dobře zapsali. Stáj Vitaphone Racing si odvezla i 5. místo, když s jejich druhým Maserati MC12 zajeli pěkně i Bertolini s Bartelsem. Bronz si z Monzy odvezli ve stříbrném Astonu Martin DBR9 Simonsen a Philip Peter z Rakouska. Pěkně však zajeli tentokrát trochu překvapivě i vozy Sallen S7-R, kterým rychlá Monza také svědčila. Na šestém místě dojeli Kumpen a Longin a osmé místo patřilo stáji Larbre a dvojici Franchi/Vosse. Na 28. místě pak dokončil Konopka s Edwardsem na stejném stroji, bodujícím v kategorii G2. Tam skončili druzí za Leindersen a Kuppensem na stroji Gilett Vertigo G2. Třětí v G2 a celkově 29. místo si z Monzy odvezli Jirásek s Lackem na Mosleru MT 900. Poslední klasifikované 34. místo zbylo na Heyera s Vojtěchem, ale oba české Moslery do cíle nedojely. V kategorii GT2, neboli slabším ,,gétéčkům,, kralovala dvojice Vilander/Bruni s Ferrari F430GT2. Podobný vůz jezdí i v našem okruhovém mistrovství. Ferrari na Monze bylo jako doma a v GT2 patřilo těmto vozům prvních 9 míst! Jejich nadvládu ukončila až finská dvojice Forsten/Paltalla na Porsche 997 RSR GT3.

Mnoho se nedařilo stáji Jet Alliance z Rakouska s vozy Aston Martin DBR9, která zvítězila na Silverstonu. Po nadějné kvalifikaci skončili Muller/Lichtner-Hoyer na 26. místě a moc to nevylepšili ani Wendlinger se Sharpem na sedmém místě. Po dlouhé době se ve FIA GT objevují vozy Ferrari 550 Maranelo a na Monze kroužil i Chrysler Viper GTS R s posádkou Strada/Morini/Simoncini, ovšem 31. místo pro ně moc radosti nepřineslo. My se na tyto krásné vozy můžeme těšit na závěr sezóny v Brně.

Výsledky FIA GT Monza:

Bouchut/Maassen – Corvette C6-R GT1
Negrao/Ramos – Maserati MC12 GT1
Simonsen/Peter – Aston Martin DBR9 GT1
Gollin/Hezemans – Corvette C6-R GT1
Bertolini/Bartels – Maserati MC 12 GT1
Kumpen/Longin – Sallen S7-R GT1
Wendlinger/Sharp – Aston Martin DBR9 GT1
Franchi/Vosse – Sallen S7-R GT1
Dauodi/Aucott – Maserati MC12 GT1
Vilander/Bruni – Ferrari F430 GT2

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů motoristického sportu, (c) 2008 - Milan Spurný

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose