www.car.cz
 

Monako nakonec přineslo Jirkovi Janákovi i body
     25.5.2008 17:22 - tisková zpráva


25.05.2008

Obávaný pátý závod Porsche Mobil 1 Supercupu v Monaku, přinesl nakonec Jiřímu Janákovi čtyři body. Na zmáčený městský okruh vozy vyrazily za Safety Carem, jenž je provázel i další dvě kola.
 
Pak dostali jezdci zelenou, avšak jen několik málo šťastlivců ji mělo možnost naplno využít. Více než na předjíždění se piloti soustředili na to, aby v zatáčkách stihli včas skočit na brzdy a nezajeli na výlet mimo trať, a aby se co nejlépe vypořádali s nástrahami nejnáročnějšího světového okruhu. Prvenství si i letos odvezl Jeroen Blekeemolen, jenž potvrdil status favorita.

Jiří Janák měl od začátku dnešního klání své auto dokonale pod kontrolou a na kluzké vozovce se nedopustil žádnych zbytečných chyb. Pro nej, jako i pro většinu jeho soupeřů, byla strategie na dnešní závod jasná – neztratit pozici. Tento cíl se mu podařilo splnit, dokonce si o dvě příčky polepšil.
 
„Já jsem spokojený. Dnes i vůz fungoval perfektně. Startovat v Monte Carlu z patnáctého místa do mokrého závodu, to rozhodně není nic optimistického. Když trať, jenž je nejnáročnější ze všech, zmáčejí dešťové kapky, je téměř nemožné pomýšlet na předjíždění. Já jsem se především snažil neztratit místo, a to se povedlo,“ poznamenal Jirka Janák, pro kterého protnutím šachovnice povinnosti ve Francii neskončily.
 
„Důležité je také to, že jsem se nedostal do žádné kolize a nepoškodil vůz. Ještě dnes se totiž s týmem přesouváme do Magny Course, kde nás čeká testování,“ upřesnil český závodník. Získané zkušenosti a data zde pak Jiří Janák a tým Schnabl Engineering budou protavovat v úspěch za necelý měsíc, v závodu, jenž uzavře první polovinu letošní sezóny. 
 
 

 
 
Fotogalerie:   Jiří Janák, úvod sezóny 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose