www.car.cz
 

Barumka za tři měsíce. Připravuje nové uspořádání přejímky a shakedownu
     26.5.2008 21:50 - tisková zpráva


Za tři měsíce odstartuje osmatřicátý ročník Barum rally Zlín (22. - 24. srpna), nejvýznamnější automobilová soutěž na území České republiky, která je opět zařazena do mistrovství Evropy v rally jezdců (ERC) a prestižního seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC).

 

Pořadatelé z AK Barum Zlín počítají s novým uspořádáním samotného programu rally, nicméně divácky atraktivní Super rychlostní zkouška v ulicích krajského města a svitovského areálu se pojede ve stejné podobě jako v loňském roce.

 

„Technická přejímka se vrací do čtvrtečního večera a proběhne ve zlínské sportovní hale Novesty. Samozřejmě bude veřejnosti přístupná a chystáme i zajímavý doprovodný program. Další změnou je testovací rychlostní zkouška, neboť ta se uskuteční během pátečního dopoledne na novém úseku na Slušovicku. Servisní zóna během shakedownu najde azyl v blízkosti dostihové dráhy ve Slušovicích,“ uvedl Miloslav Regner, ředitel Barum rally Zlín.

 

V těchto dnech probíhají usilovná jednání ohledně konečné podoby tratě osmatřicátého ročníku a jednotlivých rychlostních zkoušek. Městská rychlostní zkouška v loňské podobě se nám velmi osvědčila. Rovněž letos ji pojedeme, když první posádka se objeví v ulicích Zlína úderem jednadvacáté hodiny. Na programu budou opět tři kola a diváci uvidí řadu atraktivních soubojů špičkových evropských jezdců převážně na vozech kategorie Super 2000. Loni jsme počet diváků na městské Super RZ odhadovali kolem čtyřiceti tisíc,“ řekl Regner.

 

Ještě před vjezdem do nočních ulic Zlína startovní pole absolvuje od 17 hodin tradiční slavnostní start ze startovního můstku umístěného pod zlínským Velkým kinem. V sobotu se pojede celkem osm rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích, když trať jezdce vedle Zlínska zavede opět na Vsetínsko. Sobotní den 23. srpna začíná v 9 hodin a první vůz se objeví v uzavřeném parkovišti v 19:29 hodin. V neděli 24. srpna se startuje v 8 hodin a v itineráři najdeme závěrečných 6 rychlostních zkoušek na třech úsecích.

 

Startovní pole zamíří na náročné rychlostní testy na západ od centra soutěže. V cíli se vítězná posádka objeví v 15:31 hodin. Podle posledních údajů měří trať osmatřicátého ročníku 539 km a obsahuje 15 rychlostních zkoušek na osmi úsecích v celkové délce 257 km. Erzety tak tvoří nevídaných 48 % celkové tratě!

Zatím je předčasné spekulovat tři měsíce před startem o tom, která zvučná jména se ve Zlíně objeví.

 

„Většinou se to dozvídáme podle rezervace hotelů v okolí. Již dnes jsou však ubytovací kapacity plně obsazeny špičkovými týmy. V nejbližší době vydáme zvláštní ustanovení a přihlášku pro soutěžící.

 

Jsem přesvědčen, že opět přivítáme ve Zlíně nesmírně kvalitní startovní pole v rámci seriálu IRC a mistrovství Evropy,“ uvedl závěrem Regner. 

 

 

Ve Zlíně 22. května 2008            Roman ORDELT                                                  tiskový mluvčí     Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Z historie i z TK 2008 k Barum rallye, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose