www.car.cz
 

Kuba Smrž z Monzy veze 5 bodů i dobrý pocit
     12.5.2008 09:18 - tisková zpráva


Rychlost, dusno, emoce. To je klasická Monza, ze které si Kuba Smrž veze sice jen 5 bodů, také však utvrzující pocit, že patří ke špičce. Skoro se to zdá až neuvěřitelné, ale park v italské Monze „pobral“ neuvěřitelných 112 tisíc hlav, prahnoucích v horké neděli nejen po nezbytně nutném osvěžení, ale také po kvalitním zážitku z tolik v Itálii populárního motocyklového sportu.

A opravdu se bylo na co dívat a mezi nimi se rozhodně neztratil i Kuba Smrž. I přestože si veze Jihočech z Monzy „pouhých“ 5 bodů za 10.místo z první jízdy, zanechal za sebou u italských fanoušků skvělý dojem. Stejně jako v první jízdě, tak i v druhé se probojovával ze zadních pozic respektive 17-tého místa po prvním kole. V polovině závodu však byl již devátý a dýchal na záda skupince s Fabriziem, Xausem, Biaggim a Muggeridgem. V případě jejího předjetí by to znamenalo zatím nejlepší dosavadní výsledek v jeho superbikové kariéře. Tři kola před koncem také přišel útok z Kubovy strany v sekci, která se nazývá Variante Ascari. Kuba projel mezi všemi soupeři kteří podivně „kličkovali“ po trati doslova jako nůž máslem a do šikany byl v čele skupinky.

Možná byl trošku delší, ale následoval kontakt s Biaggim, který trefil svým předním kolem Kubovo zadní. Po několika desítkách metrů však proražené kolo způsobilo pád. Tenhle ten incident ukončil pouť nejen za skvělým výsledkem, ale také za masivním přídělem bodů, jenž by znamenal další posun v tabulce směrem nahoru. Jakub Smrž: „Ráno jsem zkoušel obě motorky a z nich jsme po včerejších drobných problémech udělali jednu, která mi vyhovovala. V první jízdě jsem měl sice dobrý start, ale do první šikany jsem se nevešel bez problémů a hodně ztratil. Postupně jsem se probojovával a v cíli mi chybělo jen málo na umístění o dvě místa lepší.

Do druhého závodu jsme ještě trošku pozměnili nastavení a i když se mi nepovedl start jako v první jízdě, dokázal jsem zajíždět rychlé časy a postupně jsem se probojovával dopředu. Stejně jako spousta jiných lidí jsem se neobešel bez projetí šikany rovně, ale vždycky jsem se opět probojoval zpět do skupiny o 5. místo. Už jsem byl těsně za Biaggim, Muggeridgem, Fabriziem a Xausem a při nájezdu do druhé šikany se přede mnou začali strkat a zpomalili tolik, že jsem nemel na výběr, abych někoho netrefil a musel jsem je objet rovně po levé straně.

Bohužel to vyšlo tak, že mne Biaggi trefil do zadního kola, prorazil mi zadní gumu a o zatáčku dále jsem skončil na zemi. I když jsem přišel o hodně bodů, tak jel jsem vepředu a to je pozitivní do dalších závodů. Biaggimu jsem se omluvil a i když jsem neměl jinou možnost kam jet, rozhodně byla kolize má chyba, což mě mrzí.“

MPAFoto.com

PR


 
 
Fotogalerie:   MS SBK 2008 na Monze a Jakub a Matěj Smržovi, foto týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose