www.car.cz
 

Zámecký vrch je opravdu nebezpečný.....
     8.5.2008 11:36 - tisková zpráva


Závodem v Náměšti nad Oslavou byl zahájen další ročník Mezinárodního mistrovství ČR v závodech do vrchu, kterého se účastní i jezdec spřáteleného Nutrend Racing Teamu Václav Janík na BMW M3. Jednalo se o úvod mimořádně tragický. Po havárii v cílové rovince totiž zahynul Miroslav Fajkus na monopostu Lola T99/50!

David Vršecký odjel v loňské sezóně v rámci Mezinárodního mistrovství ČR se svým závodním speciálem několik exhibičních závodů do vrchu, a to včetně podniku v Náměšti nad Oslavou.

"Jedná se o velmi krátkou a nebezpečnou trať. Právě na konci je nerovnost, která auto rozhodí. Jel jsem tento úseku rychlostí 190 km/h a měl plné ruce práce. Když jsem to říkal Vaškovi Janíkovi, tak mi vyprávěl, jak tam přišel před několika lety jeden ze závodníků málem o nohy. V duchu jsem si říkal, že je to úsek na zabití….

Navíc se závody do vrchu jezdí na klasických, mnohdy zaplátovaných silnicích, v průběhu dvou kilometrů se střídají čtyři druhy asfaltů. Pokud jel Miroslav Fajkus ve formuli 260 km/h, auto na nerovnosti nějak poskočilo a šel plnou rychlostí do stromu, neměl šanci."

Podle třetího jezdce loňského truckového šampionátu přinesl včerejší závod v Náměšti nad Oslavou mimořádně tragický důkaz toho, že i "pouhý" domácí šampionát klade na jezdce mimořádné nároky a sebemenší chyba může skončit smrtelným zraněním.

"Existují lidé, kteří žiji v představě, že motoristický sport je o tom posadit se do auta, pěkně se projet, sebrat pohár a jet domů. Pravda je ale někde úplně jinde. My si nevynucené chyby dovolit nemůžeme."

Buggyra
Petr Bošnakov

 
 
Fotogalerie:   Miroslav Fajkus, testy nové F3, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose