www.car.cz
 

Nová dráha v USA, nové prostředí, ale opět „tradičně“ rychlý Kuba.
     1.6.2008 07:49 - tisková zpráva


WSBK USA / Miller Park - kvalifikace

Okruh Miller Motosports Park poprvé ve své historii hostí světovou elitu superbikerů spolu s českým zástupcem Jakubem Smržem. Nulová znalost trati pro všechny piloty evidentně vyzdvihla Kubovu rychlou schopnost adaptace. Již v prvním tréninku Jakub obsadil devátou pozici a v první kvalifikaci se zaskvěl čtvrtým nejrychlejším časem a absolutně nejrychlejším průjezdem třetího sektoru.

Sobotní kvalifikace se odehrála spíše ve znamení dolaďování stroje a Jakub nedokázal kvůli zlomené řadičce v závěru kvalifikace vylepšit svůj včerejší čas, což zapříčinilo propad na sedmou příčku. Ve volném tréninku se ovšem Jihočechovi dařilo více a o další dvě desetiny stáhl svůj nejlepší čas na kolo, díky čemuž obsadil opět čtvrtou pozici. Výchozí pozice do Superpole byla tedy více než pozitivní a Kuba byl připravený prodat svou nezpochybnitelnou rychlost.

Výsledný čas ze Superpole byl téměř na chlup stejný jako Jakubovo maximum z kvalifikací, přesto to ve společnosti zvučných jmen stačilo „až“ na jedenáctou příčku. Pozice pro start to není určitě špatná a navíc nám už Jakub mnohokrát dokázal, že stíhací jízda mu jde skvěle. Americký kontinent v minulosti přinesl našemu jezdci štěstí a věřme, že tomu bude tak i zítra.

Jakub Smrž: „Samozřejmě jsem maličko zklamaný ze své startovní pozice, ale hlavní je, že jsem na závodních gumách jeden z nejrychlejších a pokud se mi povede dobře odstartovat, můžu se držet se špičkou.  Na Superpole musím ještě hodně zapracovat, sice je to závod od závodu lepší, ale zde se opravdu netoleruje sebemenší chybička. Navíc jsem v posledním sektoru ztratil přilnavost obou kol a to mě stálo mnoho drahocenného času.

Výkon motorky zde hodně ovlivňuje nadmořská výška, a proto bude do zítřka hodně důležité stroj co nejlépe vyladit pro optimální chod po celou délku závodu. Zítra ve warm-upu vyzkoušíme ještě pár věcí na obou motorkách, ale pneumatiky máme už vybrané. Panuje zde perfektní nálada a přijelo mě podpořit hodně Čechů. Největší radost mi udělala přítomnost Vincenta Haškovce, i kvůli nim se pokusím poprat o co nejlepší možné umístění. “

MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   F3: Erik Janiš v Pau, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose