www.car.cz
 

Dvě vítězství ve skupinách pro opavský tým na ECCE Homo
     3.6.2008 22:52 - tisková zpráva


Dvě vítězství ve skupinách pro opavský
AZ pneu racing team na Ecce homo

ME, MMČR: Ecce Homo Šternberk: 31. 5.–1. 6. 2008
Třetí podnik MMČR se o prvním červnovém víkendu opět vrátil na trať „Ecce homo“ ve Šternberku a tento závod se již tradičně započítával do ME. Šternberská krásná trať patří mezi nejdelší „vrchařské“ tratě u nás a pro zdolání délky 7800 m je nutno překonat převýšení 307 m.

U podniků započítávaných do ME byla sobota také na trati „Ecce homo“ tradičně vyhrazena pouze pro tréninkové jízdy a vlastní závod vyvrcholil „ostrými“ závodními jízdami až v neděli. AZ pneu racing team přivezl do Šternberku opět své tři závodní vozy – Osellu PA20S, Renault Clio Williams a Národní formuli Delta III.

Petr Vítek se svou třílitrovou Osellou měl konečně možnost se „poměřit“ také se silnou zahraniční konkurencí. Lanfranco Evans z Itálie měl stejný model Osella a Lionel Champelovier z Francie sedlal Normu M20, obdobně jako domácí jezdec David Kostruh, který také vede průběžně MMČR ve skupině C. Jak se nakonec ukázalo, problémy z předchozího závodního víkendu se nepodařilo odstranit a naštvaný Petr Vítek neodstartoval ani do tréninkových a později i závodních jízd.

Jakub Vonšák s  formulí Delta III a Roman Schwan se svým Renaultem Clio v sobotu bez větších problému absolvovali své dvě tréninkové jízdy a největším soupeřem jim pravděpodobně bylo velké vedro a dlouhé čekací prodlevy. Díky drobným kolizím závodníků na trati či jiným technickým problémům se až neúměrně protahovala tréninková sobota do pozdních odpoledních hodin.

Nedělní ráno jasně dávalo najevo, že půjde o další slunečný a horký den, i když byly do odpoledních hodin hlášeny přívalové deště. Naštěstí se předpovědi nenaplnily a celé startovní pole mohlo obě závodní jízdy absolvovat na suchých pneumatikách. Opět díky kolizím některých soutěžících či technickým závadám musely být závodní jízdy „neúměrně“ často přerušeny, aby musela být trať očištěna od oleje. Takže se „ve Šternberku již snad tradičně“ také samotný nedělní závodní den opravdu nepříjemně protahoval.

Jakub Vonšák při svém druhém závodním víkendu opět prokázal, že si se svým novým vozem (Národní formulí) bude pravděpodobně rozumět a opět se dokázal průběžně zrychlovat, když čas 3:52,280 z první jízdy dokázal posunout ve druhé závodní jízdě až na 3:49,590. Nakonec obsadil v absolutní pořadí 41. místo ze sedmdesáti startujících a ve své skupině vyhrál. Je jen škoda, že zde startoval sám, protože konkurence se nezúčastnila.

Obdobně na tom byl Roman Schwan, který startoval v Českomoravském poháru. Také on startoval ve skupině sám a dokázal zajet dvě vyrovnané jízdy – 4:17,910 a 4:17,600. Nakonec to stačilo na 61. pozici v absolutním pořadí.
Při psaní této zpráva je právě Petr Vítek v Itálii u ladičské firmy Armaroli, kde se řeší problémy s elektronikou motoru, aby již do dalšího závodu mohl Petr Vítek „konečně“ bojovat se soupeři a ne jen s technikou.

Výsledky závodu ME skupiny C: 1. Lanfranco Evans (ITA) (součet časů 6:25,16), 2. David Kostruh (6:31,650), 3. Lionel Champelovier (FRA) (6:52,110), 4. Vladimír Doubek (7:17,340).


Výsledky závodu MMČR skupiny C: 1. David Kostruh (součet časů 6:31,650), 2. Vladimír Doubek (7:17,340).

Další závod automobilů do vrchu započítávaný do MMČR se bude konat 21.–22. června v Dobšiné na Slovenku.

Tisková zpráva AZ Pneu Racing Teamu,
v Brně 27. května 2008 -milans-


Průběžné pořadí MMČR – skupina C po 5 závodech:
1. Kostruh David 80 b.
2. Vítek Petr 30 b.
3. Burian Vladimír 27 b.
4. Doubek Vladimír 15 b.

p.s. Průběžné informace najdete také na: www.ag-motorsport.cz


PR


 
 
Fotogalerie:   Ecce Homo 2008, Milan Kašpárek a Audi TT DTM na domácí trati, foto Jan Škoda

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose