www.car.cz
 

Vršecký letí pro body do španělského Albacete ! Tedy do vosího hnízda ...
     3.6.2008 23:30 - tisková zpráva


Vzhůru do Albacete!

Dnes (v po) časně ráno vyrazili mechanici týmu Buggyra International Racing Systém do dějiště konání třetího podniku letošního Evropského poháru tahačů. Před legendárním mechanikem "Gejzou" Zahálkou a jeho chlapci je cca 2 500 kilometrů dlouhá cesta. Příjezd je naplánován na čtvrteční ráno!

Vzhledem k tomu, že závodní speciály Markuse Bosigera a Davida Vršeckého dorazily z Misana v nepříliš dobrém technickém stavu, prakticky až do pátku se v roudnickém Buggyra Technology Centru usilovně pracovalo na jejich plném zprovoznění. "Nejhůře na tom bylo Davidovo auto, které přijelo po souboji s Bellocem kompletně očesané. Oba vozy prošly klasickou standardní údržbou a mají nové plasty," uvedl technický šéf týmové logistiky Petr Marek. "Po Albacete budou kluci spěchat domů. Další závod v Nogaru se jede za tři týdny, měli bychom proto mít více času na testování a práci na autech."

V pátek podvečer pak David Vršecký "větral" oba závodní speciály na letišti v Panenském Týnci. "Pokud se rozhodneme pro zásadnější změny, stane se tak po Albacete," potvrdil technický ředitel týmu Mario Kress, který ovšem nemá v této chvíli ke změnám příliš důvodů. Vždyť v Barceloně a Misanu dokázaly Buggyry zvítězit ve všech čtyřech kvalifikacích a třech pohárových závodech.
 
K tomu nutno přičíst barcelonské nedělní double a dvě třetí místa! "Zatím funguje všechno podle plánu. Šampionát bude ale letos hodně dlouhý. Kromě toho na nás čeká po poklidné Barceloně a Misanu poprvé v této sezóně adrenalinový okruh," řekl Kress na závěr.
 
Vršecký letí pro body!
S cílem uhájit své vedení v Evropském poháru tahačů odletí ve čtvrtek do Albacete český trucker David Vršecký. Jezdec týmu Buggyra International Racing System, který letos zvítězil v závodech v Barceloně a Misanu a jehož nejhorším dosavadním umístěním je čtvrté místo z nedělního Misana však ví, že to bude mít na horké španělské půdě hodně těžké!

Přestože na technicky velmi náročném okruhu dokázal David v posledních třech letech dvakrát vyhrát a jeho bilance je podstatně lepší, než bilance největších pronásledovatelů Bosigera s Albacetem, nepatří trať do kategorie oblíbených. "Pokud jsem vyhrál, stalo se tak vždy zásluhou velmi podivné penalizace některého z mých stájových kolegů. V roce 2005 musel projet boxovou uličkou vedoucí Gerd Koerber, loni se totéž stalo Markusi Bosigerovi," vzpomíná David, kterému se v předchozí sezóně povedl doslova husarský kousek.
 
V neděli totiž dokázal vyhrát po startu ze čtvrté řady. "Byl to hodně bláznivý závod. Hned po startu došlo k několika kolizím, najednou jsem byl druhý za Markusem Oestreichem, který statoval místo Belloca. Nakonec jsem vyhrál. Letos věřím v přece jen poklidnější průběh."

Přestože David touží po prodloužení vítězné série, jeho cílem je především zisk maximálního počtu bodů. "Minulý rok vyhrál Antonio pouhé tři pohárové závody a nakonec málem vybojoval titul. Mám skvěle rozjetý šampionát, nicméně nacházíme se ve fázi, kdy nemá cenu přehnaně riskovat. Rozhodně ale ode mě neočekávejte defenzivní jízdu na jistotu. Zatím jsem se to nějak nestačil naučit."
 
Buggyra
 
 

 
 
Fotogalerie:   IV. AGROTEC NEW HOLLAND rally Hustopeče 2008, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose