www.car.cz
 

Pro Lumíra Firlu je Tišnov vrcholem sezóny.
     4.6.2008 11:07 - tisková zpráva


„Tišnov je pro mě vrcholem sezóny,“ říká Lumír Firla

 

Pro každého jezdce nastává vrchol sezóny v jinou chvíli. Pro některé s poslední soutěží roku, jiní mají mezi podniky, zařazenými do šampionátu, svoji „srdcovku“, na kterou nedají dopustit. Pro Lumíra Firlu s Pavlem Švajdou je takovou „srdcovkou“ červnová Eurostroj rally Tišnov. V předešlých letech se jim na této soutěži dařilo a letos zde budou poprvé v roli reprezentantů domácí stáje Eurostroj Rallye Team v AČR.

 

Na Tišnov v mé hlavě převládají příjemné vzpomínky. V roce 2005 se mi zde se Seatem Cordoba WRC podařilo zajet několik solidních časů a vlastně poprvé jsem tu dokázal proniknout mezi širší špičku. O rok později jsme už startovali na Mitsubishi Lancer EVO VI a měli jsme zaděláno na senzační výsledek. Po skvělém finiši v dešti nám patřilo druhé místo absolutně a první mezi českými posádkami, naše radost ze senzačního výsledku však bohužel trvala jen do závěrečné technické kontroly.

 

Loni jsme pak na této soutěži učili jezdit naši Evo sedmičku a podařilo se nám i přes technické problémy vybojovat sedmé místo,“ vzpomíná Lumír Firla. Třebaže v Tišnově startuje pravidelně a zdejší prostředí již zná, letos na něj přeci jen jedna novinka čeká. Poprvé se zde na startu objeví v „domácím dresu“ firmy Eurostroj Schlager, která je jeho hlavním sponzorem.

 

„Bude to jistě příjemné. Eurostroj rally Tišnov se tím pro nás stala vlastně domácí soutěží a vrcholem sezóny. Už se sem opravdu moc těšíme, zvláště, když se nám tu v posledních letech vždy dařilo jezdit pěkné časy,“ dodal spolujezdec Pavel Švajda.

 

Lumír s Pavlem se v okolí Tišnova budou snažit prolomit smolnou sérii z dosavadního průběhu letošního sprintového mistrovství. Ve Vyškově na Böttcher rally si oba členové posádky vedli dobře a dlouho to vypadalo na umístění na hranici první a druhé desítky, ale v závěru se na trať snesl obrovský liják, který trať výrazně ztížil. Lancer sedmé evoluce bohužel vypochodoval z cesty ven, skončil zapíchnutý vedle mostu a účinkování v soutěži pro něj skončilo. Na druhém podniku šampionátu v okolí Hrádku nad Nisou už týmové mitsubishi cíl vidělo, svůj den však tentokrát neměla posádka.

 

Hrádek nám opravdu nesedl a nejraději bychom na něj zapomněli. Snažili jsme se sice, ale časy pro nás byly skutečným zklamáním,“ vrátil se k předchozímu podniku mistrovství Lumír, na kterého čeká v Tišnově zajímavý duel s týmovým kolegou. Eddy Schlager disponuje stejnou evolucí mitsubishi jako Lumír a jak se v předešlých letech ukázalo, takřka domácí prostředí mu sedí. Pro posádku Firla – Švajda tedy nebude lehkým soupeřem.

 

Eurostroj rally Tišnov bude zahájena již tento pátek, kdy se na tišnovském náměstí Míru uskuteční představení vybraných soutěžních posádek. Na soutěžící poté v sobotu čeká náročná trať, tvořená devíti členitými rychlostními zkouškami, z nichž každá se v minulosti už při tišnovské rally jela.

 

Vítěz soutěže bude znám v 17:00 hodin, kdy má na cílovou rampu přijet první automobil.

 

 

            Text a foto: Jiří Dokulil, ftr-media  

 

Firla Autosport – tisková informace č. 4/2008


 
 
Fotogalerie:   IV. AGROTEC NEW HOLLAND rally Hustopeče 2008, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose