www.car.cz
 

Smolný víkend Matějovského v Pau
     3.6.2008 20:29 - tisková zpráva


Pau, Francie -

Druhý závod druhého podniku Seat Leon Eurocup se jel v Pau opět na 19 kol, tentokrát za pěkného slunečného počasí. Matějovský startoval ze 13. pozice. Ale i v tomto závodě došlo krátce po startu k několika kolizím. Úvodní strkanici se dokázal vyhnout, pak ale přišla další, při které dostal ránu od za ním jedoucího vozu. Ten jej postrčil do rotujícího vozu před ním a nárazu už nešlo zabránit.

I přes tuto havárii pokračoval ale Michal Matějovský dál v boji o umístění v dnešním závodě. Po několika kolech se však ukázalo, že je poškozen i chladič vozidla. Začala stoupat teplota motoru a Michal musel zajet do boxů a tím pro něho závod skončil.

O záludnostech trati v Pau svědčí i ta skutečnost, že z pětadvaceti jezdců na startu dokončilo závod pouze šestnáct. "Stalo se to, čeho jsem se včera obával, při těchto závodech velmi záleží na výsledku kvalifikace a také na závodnickém štěstí. Jakmile se nepodaří zajet čas, který by zajišťoval start mezi první desítkou jezdců, vzniká těžká situace pro oba závody, protože na tomto typu tratě se jen velmi složitě předjíždí. Jsou to ale cenné zkušenosti do budoucna," hodnotil nedělní závody v Pau Matějovský.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC v Pau 2008, foto Zdeněk Strnad

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose