www.car.cz
 

Michal Matějovský pojede v Brně závod MS cestovních vozů (FIA WTCC)
     5.6.2008 20:31 - tisková zpráva


Michal Matějovský se zúčastní pátého podniku seriálu mistrovství světa cestovních vozů (FIA WTCC), který se uskuteční na brněnském Masarykově okruhu ve dnech 14. a 15. června. Královéhradecký pilot, jenž by měl být jediným českým zástupcem mezi světovou elitou, se představí s vozem Seat Leon v barvách česko-španělského týmu SUNRED-BRT.

"Impuls, aby Michal startoval na divokou kartu v domácím podniku světového šampionátu, přišel ze španělské strany. Bereme to jako velkou výzvu a možnost získání cenných zkušeností," sdělil Stanislav Matějovský, generální manažer společnosti ČESKOLOVENSKÝ MOTORSPORT.

"V konkurenci 28 špičkových jezdců chceme zajet co nejlepší výsledek, ale dobře víme, že šance prosadit se na přední příčky je jen teoretická. Byli bychom spokojeni s pozicí v polovině startovního pole. Pro české motoristické příznivce bude souboj Michala, jenž pojede také s podporou Královéhradeckého kraje a Bohemia Racing Teamu, s absolutní světovou špičkou určitě zajímavý," míní šéf královéhradeckého týmu.

Michala Matějovského tento víkend (31. 5. a 1. 6.) čeká ve francouzském Pau druhý díl seriálu Seat Leon Eurocup. Příští středu si při testovacích jízdách poprvé vyzkouší nový asfaltový povrch na brněnském okruhu.

"Pojede s octavií, získaná data využije náš VEKRA-ČSMS Racing Team při přípravě vozů na druhý podnik Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup, který se uskuteční v rámci brněnského závodu světového šampionátu cestovních vozů," řekl Stanislav Matějovský.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC v Pau 2008, foto Zdeněk Strnad

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose