www.car.cz
 

WTCC: Na pátý podnik do Brna míří i loňský vítěz Porteiro
     6.6.2008 17:14 - Vladimír Rožánek


Fanoušci světového klání cestovních vozů uvidí i další velmi atraktivní a po závodní stránce vyrovnané souboje.

Čeká na ně Česká Pojištovna Octávia Cup, Formula Masters, Porsche Cayman Cup, nebo také první ročník Memoriálu Zdeňka Vojtěcha, pocty bývalého velmi dobrého závodníka.

 

WTCC předvede v Brně zajímavé souboje s 27 vozy na startovním roštu a sezónní výsledky jednotlivých jezdců napovídají, že o zábavu bude postaráno. Světové sérii cestovních vozů totiž zatím dominuje Ital Gabrielle Tarquini na Seatu León 2,0 Tdi. S náskokem osmi bodů, to však v Brně bude mít těžké.  Na jeho pozici mají zálusk, jak stájový kolega Yvan Muller z Francie, tak i jeho další kolega Švéd Rydell. Dále v pořadí šampionátu zatím stojí Angličan Priaulx na BMW 320si a další zástupce Seatu Jordi Gené ze Španělska. Ovšem do soubojů o přední příčky promluví loňský vítěz Felix Porteiro, Jorg Müller, nebo Alessandro Zanardi, který svůj vůz BMW 320si řídí pomocí ručního řízení, když o nohy přišel právě na závodní dráze. Z našich se v Brně představí Michal Matějovský se Seatem Leon 2,0TFSi. Chevrolety mají pro závod v Brně trio Larini, Huff, Menu. A zapomenout nelze ani na konec pole, kde si to pravděpodobně rozdají Lady 110 s Rusem Šapovalovem a Nizozemcem Van Lagenem.

 

Naše jezdce pravděpodobně uvidíme i ve Formuli Masters. Vyrovnané formule dávají šanci, že znalost domácí trati bude pro Josefa Krále a Filipa Salaquardu výhodou. Tým John Village Automotive, ve kterém se představí Josef Král patří k dlouholetým účastníkům formulových závodů a v Brně se tento tým například již představil s formulí F3000. Za soupeře však nemají žádné začátečníky. Norbert Siedler, Tor Graves, Octavio Freitas, nebo Ital Puglisi slibují napínavé souboje.

 

Memoriál Zdeňka Vojtěcha má v Brně premiéru. Jedná se o pohár pro vozy různých objemových kubatůr. V předběžné startovní listině figuruje několik známých jmen, které netřeba představovat. Do 2000ccm3 odstartují Kubišta a Petrův v nově vytvořeném Scuderia C´est la vie. Soupeře jim budou dělat Poláci Gladysz, Gajewski, Ruskowski a Pachura. Z našich zaujmou Levíček s Meganem, či Pekař s Ostaševskim.  Děvet jezdců je připraveno zasáhnout do bojů v kubatůře 2000-3000ccm3. Tato divize bude soubojem BMW 130i ze seriálu BMW 1 Challenge. Jezdci Milde, Nemec, Firla, Želínský, nebo rodinný klan Jančíků si to rozdají mezi sebou.

Souboj Vonka, Válek, Suchý, Kotrba, Kačírek, Kusín přinese další divize do 3500ccm3. A poslední, kterou jsme nepředstavili byla nad 3500ccm3, kde figurují jména Vorba s Pagani Zonda, Robert Pergl s Ferrari F430, nebo Němec Schulze s Nissanem 350Z. Další kdo by rád promluvil do pořadí bude Milan Bezák na Porsche 911 a startovat opět může i BMW M3 E92, který připravil tým RSI.

 

V ČP Octávia Cupu odstartuje hned 23 jezdců. Vyrovnané boje netřeba českým fanouškům dlouze představovat a uvidíme, co zajímavého nás čeká v Porsche Cayman Cupu s Italy za volantem.

 

Vláďa Rožánek

 


 
 
Fotogalerie:   Cesťáky v D4 z Mostu©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose