www.car.cz
 

Eurowag Junior Racing tým bojoval o další body v Maďarsku a Německu
     6.6.2008 23:40 - tisková zpráva


Neratovice 5.6. 2008

 

24. - 25.5. Pannoniaring, Maďarsko

 

Pro Eurowag Junior Racing tým byl závod v Maďarsku prvním závodem v rámci Mistrovství ČR a jelo se zde i o body pro Evropský pohár. Okruh patří mezi oblíbené pilota Karla Májka - ten zde loni dojel na 2. místě v MČR. Počasí závodníkům přálo (na rozdíl od květnového deštivého Oscherslebenu, kde se jel druhý závod seriálu mezinárodního mistrovství Německa IDM) a Karel již během pátečního tréninku zrychlil svůj osobní rekord! Celý Eurowag Junior Racing tým tak věřil v  dobrý výsledek. Kvalifikace také proběhla bez problémů a Kája zajel 6. čas celkově, což znamenalo 4.místo v české kvalifikaci.

 

Během odpolední kvalifikace Karel už nezrychlil, ale podobně na tom byla i většina soupeřů a Eurowag Junior Racing týmu tak patřilo 6. místo na startovním roštu. Rozestupy mezi piloty byly minimální, což dávalo naděje na vylepšení pozice. Start se však Karlovi příliš nepovedl, ale pilot srdnatě zabojoval a během jednoho kola dohnal skupinku bojující o 4. až 8. místo celkově.

 

V této skupině Karel Májek se utkal v jezdeckých soubojích se soupeři              a několikrát si vyměnili pozici. Ve zhruba 6. kole skupinka ve stejném složení bojovala již o 2. místo celkově, neboť dva soupeři odpadli. Při jednom z manévrů však soupeř vyvezl Káju mimo stopu a během tohoto manévru dostal Karel smyk na přední kolo následovaný smykem na zadní kolo, což pro pilota znamenalo ztrátu kontaktu se skupinkou.

 

A protože smůla nechodí nikdy sama, dostal Karel penalizaci - průjezd boxem a bylo po nadějích a Karel závod dokončil na 21.místě… a v hodnocení ČR pak na místě 11.

 

31.5. - 1.6. Nürburgring, Německo

Třetí závod seriálu mezinárodního mistrovství Německa IDM se jel na okruhu Nürburgring. I tento okruh byl pro pilota Eurowag Junior Racing týmu Karla Májka novým a tak byl celý pátek ve znamení poznávání záludností trati. Kájovi však okruh sednul a tak celý Eurowag Junior Racing tým čekal na sobotní kvalifikace.

 

Čáru přes rozpočet všem týmům však udělalo počasí - vzhledem k husté mlze byly všechny dopolední tréninky zrušeny a o postavení na startu tak rozhodoval pouze jeden odpolední trénink, který se odehrál za značně nepříznivého počasí, kdy se střídala mlha, vlhko a zima. Karel nakonec zajel 26. čas, což byl v mimořádně silné konkurenci úspěch. Opravdovou radost celému týmu Eurowag Junior Racing udělal Karel na nedělním Warm upu, kdy zajel fantastický čas – jel o více než jeden a půl vteřiny rychleji než v kvalifikaci a byl tak 11. nejrychlejším!

 

Všem tak ukázal, že v sobě má potřebný talent. Za již slunečného počasí se musel start do závodu opakovat vzhledem k hromadné havárii. Díky drobné nervozitě Karel neodstartoval nejlépe        a skupinku bojující o vysněné 15. místo si nechal ujet.

 

I tak se pokusil napravit svou chybu a bojoval o 20. místo. Během závodu svedl se soupeřem tvrdé souboje                a nakonec si z tohoto závodu odvezl 20. místo v cíli.

 

Šéf týmu Eurowag Junior Racing týmu Jirka Šrámek k výsledků na závodech uvedl: „Maďarská Pannonia mě mrzí - Karel jel skvěle až do momentu, kdy ho soupeř donutil opustit stopu, pak ještě následovala penalizace průjezdem boxů a bylo po nadějích…

 

Nürburgring je nádherný okruh se skvělou infrastrukturou, nicméně byl opět novou tratí pro jezdce. I tak Karel prokázal stoupající tendenci výkonů a tak se snad budeme dále zlepšovat. Po Sachsenringu nás čeká důležitý domácí závod v Brně a pak domácí Evropský závod v Mostě.“  

 

Eurowag Junior Racing tým bude také pokračovat na pracech na stroji Honda              – zejména na vylepšení výkonu. Nebude také chybět drobný odpočinek po třítýdenním maratonu.

 

Dalším závodem Eurowag Junior Racing týmu bude čtvrtý díl IDM na Sachsenringu  a to 21. - 22.6.

 

Týmová kolegyně Karla Májka - Andrea Toušková se rychle zotavuje ze zranění z úvodního závodu v Lausitzringu, které ji na několik  závodů odsoudilo do role nedobrovolného diváka. Andrea věří, že si např. stihne vyjet divokou kartu na srpnový závod MS Cardion AB Grand Prix České republiky v Brně a pořádně prožene většinovou mužskou populaci v závodech.

 

www.idm.de

 

Úspěšný týmový manažer Jiří Šrámek, který v loňské sezóně úspěšně vedl český tým FGR 07 Team s motocyklem české konstrukce a motorem FGR 125 GP, a který se např. účastnil na divokou kartu i závodu MS Cardion AB Grand Prix České republiky v Brně, vstupuje do sezóny 2008 s vlastním týmem. Vrátil se tak ke své původní myšlence Šrámek racing promotion - tedy vybudovat motocyklový tým pro úspěšnou reprezentaci mezi evropskou špičkou a s ambicemi na start v GP na divokou kartu.

 

Díky hlavnímu partnerovi - firmě W.A.G. minerální paliva, a.s. a jejímu projektu EUROWAG, startuje v letošní sezóně ambiciózní Eurowag Junior Racing tým s dvěma velmi talentovanými piloty.

 

Známější tváří je patnáctiletý Karel Májek, který se vloni úspěšně kvalifikoval na GP v Brně                  a v samotném závodě ve třídě 125 ccm na sebe dostatečně upozornil nebojácnými souboji s mnohem zkušenějšími soupeři, a přestože jej zklamala technika a závod nedojel, sklidil zasloužené ovace diváků.

 

Jeho týmovou kolegyní je talentovaná mistryně Evropy a ČR v minibike patnáctiletá Andrea Toušková z Děčína, která bude ostatním startujícím mladíkům náročným soupeřem.

 

Eurowag Junior Racing tým si stanovil nemalé cíle -  na domácím Mezinárodním mistrovství ČR (MČR) bojovat o místa nejvyšší a v seriálu IDM se prosadit do první dvacítky. Další významnou ambicí je při získání divoké karty (wild card) kvalifikovat se a zajet co nejlépe domácí GP v Brně. Oba jezdci budou mají k dispozici závodní stroje Honda RS 125 s různými úpravami.

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose