www.car.cz
 

Starty Audi DTM z první řady v Mostě jsou důvodem k optimismu. V neděli se třemi DTM!
     6.6.2008 23:44 - tisková zpráva


 

Starty z první řady v Mostě jsou důvodem k optimismu

 

Most 6.6. 2008

 

V neuvěřitelně vyrovnanou bitvu speciálů z DTM se vyvinuly páteční kvalifikace pro sprint i tříhodinový vytrvalostní závod Divize 4 při zahájení Czech Coal Trophy 2008 na Autodromu Most. Výsledkem pro vozy AUDI v barvách BRT jsou nakonec starty z první řady v obou víkendových jízdách. Do nedělního sprintu tým nasadí dokonce tři vozy.

 

Už volné čtvrteční volné testování a jeho pokračování v pátek dopoledne bylo hodně zajímavé. Velmi si ho užíval Thed Björk, který v Mostě jezdil naposledy v březnu a to ještě na starém povrchu. "Jsem opravdu překvapený, jak nás nový povrch zrychlil," nechal se slyšet Švéd. "Myslím, že oproti předchozímu stavu jsme teď rychlejší o dobré tři sekundy. To není málo. Je fakt, že zrychlili všichni," usmíval se Thed.

 

Před kvalifikací pro nedělní sprint na třináct kol padlo v týmu definitivní rozhodnutí, že budou nasazeny všechny tři vozy AUDI A4 DTM. Na typech R 12 pojedou Milan Maděryč a Tomáš Kostka. R11 osedlá švédský host a pomůže ve sbírání bodů do poháru týmů.

 

Za slunečného počasí zajel nakonec Kostka druhý nejrychlejší čas, pouhých několik desetin za vítězným Tomášem Engem na konkurenčním mercedesu. Třetí nejlepší čas zajel na starším modelu vozu Švéd Björk a Milan Maděryč bude startovat ze třetí řady na roštu.

 

Velice podobný průběh měla pak i podvečerní kvalifikace na sobotní tříhodinovku. Do ní proti dvěma mercedesům nasazuje Bohemia Racing Team jen jeden stroj AUDI. Pole Position opět získal Enge, jen s malým náskokem před trojicí Bohemia Racing Teamu.

 

"Byla velká škoda, že na trati panoval tak hustý provoz. Mezi víc, než třiceti auty, se skutečně těžko hledala skulinka na jedno opravdu ostré kolo," konstatoval večer manažer týmu Petr Najman. "Thed už měl našlápnuto ke skutečně velmi dobrému času a stejně ho nakonec zbrzdili pomalejší soupeři. Bylo to hodně o štěstí. Tentokrát nám nepřálo. Starty z první řady ale určitě nejsou důvodem k nespokojenosti. Důležité pro nás je, že jsme opět posunuli hodnotu nejrychlejšího kola v Mostě, svůj osobní rekord si zvedl i Milan Maděryč, takže před víkendem cítíme optimismus," uzavřel Petr Najman.

 

Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

 

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s


 
 
Fotogalerie:   Moslery MT900 v Mostě premierově, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose