www.car.cz
 

ŠKODA AUTO - premiéra vozu Superb N1
     8.6.2008 08:27 - tisková zpráva


Škoda Auto na letošním veletrhu užitkových vozů AUTOTEC 2008 ve své expozici, která přesahuje pět stovek metrů čtverečních, představuje kromě jiného i studii modelu Superb v provedení kategorie N1.

Nákladový prostor má objem 549 litrů nákladu, resp. 625 litrů při plném využití po strop. Přednosti vozu umocňuje jedinečné řešení pátých dveří TwinDoor, vyvinuté a patentované firmou Škoda. Systém TwinDoor umožňuje, dle potřeby otevřít buď pouze víko zavazadlového prostoru, nebo zvednout celé páté dveře. Otvor nákladového prostoru se tím zvětší dvojnásobně.

Vyjma této novinky, představuje Škoda Auto také osm dalších vozů v úpravě pro kategorii N1, již v provedení nového modelového roku 2009. V současné době jsou vozy Škoda verze N1 nabízeny ve třech řadách – Octavia, Fabia a Roomster. Nejprodávanější automobil této kategorie v ČR – Octavia Combi – je vystaven s výkonným naftovým motorem 2,0 TDI PD o výkonu 103 kW. Dalšími prezentovanými vozy jsou Fabia Combi s motorem 1,4 TDI PD/59 kW, Fabia se základním benzinovým tříválcem 1,2 12V HTP/51 kW a dvojice vozů Roomster s agregáty shodného zdvihového objemu 1,4 l.

Součástí expozice je i dvoumístný užitkový vůz Praktik, který vychází z modelu Roomster a nabízí největší přepravní objem (1 900 litrů nákladu). K vidění je s benzinovým agregátem 1,4 16V/63 kW a dieselovým agregátem 1,4 TDI PD ve dvou výkonových variantách, 51 kW resp. 59 kW.

Společnost Škoda Auto rozšířila také nabídku originálních dílů a příslušenství. Novinkou je elektronická kniha jízd ŠkodaSAT, která umožňuje sledovat pohyb vozidla a najde své využití právě u vozů v kategorii N1. Za pozornost stojí dekorativní prahové lišty, styling kity, nebo vyrovnávací podlaha ložné plochy, jejíž instalací dojde ke sjednocení úrovně nákladové hrany a podlahy užitné části.

www.autotec.cu


 
 
Fotogalerie:   Agrotec New Holland Rally Hustopeče 2008 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose