www.car.cz
 

Václav Janík v Německu zlatý, ale za poloviční body
     8.6.2008 21:49 - tisková zpráva


Nedaleko německého městečka Trier, v blízkosti lucemburských hranic, pokračovalo o tomto víkendu již pátým podnikem evropské mistrovství závodů automobilů do vrchu. Na Václava Janíka, který zde za Nutrend racing team poprvé startoval v loňském roce, zde čekala technicky velmi náročná, 3715 metrů dlouhá trať.

Tato trať, která je při konání Mistrovství světa v rallye jednou z rychlostních zkoušek,  je také velmi úzká a rozbitá. Raritou tohoto závodu je i umístění depa, které je až v cíli a jezdci jsou z depa svážení po jednotlivých skupinách na start.

V průběhu tří sobotních tréninkových jízd, získal Václav Janík na své soupeře dostatečný časový náskok, který mu zajistil první místo skupiny A.

K samotnému nedělnímu závodu, který se díky trati, která je kratší jak pět kilometrů, jezdí na tři závodní jízdy, nastoupili jezdci za velmi proměnlivého počasí. Ale i přes toto nevyzpytatelné počasí si Vašek zajistil již během první závodní jízdy, téměř pětivteřinový náskok, který se již soupeřům v průběhu zbylých dvou jízd nepodařilo překonat.

Václav Janík si tak z Německa odváží body za první místo ve skupině A. Bohužel ale kvůli  tomu, že k závodu nastoupili jen čtyři jezdci skupiny A, namísto přihlášených osmi, jsou dosažené body pouze v poloviční výši.

Šampionát Mistrovství Evropy pokračuje nejnáročnějším a zároveň, se svými téměř sedmnácti kilometry, nejdelším závodem sezony, který se uskuteční 28.-29.června, v italském Trentu Bondone.

 PR


 
 
Fotogalerie:   Czech Coal Trophy Most - D4 do 2000 a formule, červen 2008, foto Jana Michlová

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose