www.car.cz
 

Neděle v Most opět ve znamení nevypočitatelných rozmarů počasí.
     9.6.2008 00:22 - tisková zpráva


Hlavní závody pod vlivem rozmarů přírody


Czech Coal Trophy 2008

 

Neděle se na Autodromu Most odehrávala opět ve znamení nevypočitatelných rozmarů počasí. Přineslo to ovšem velice atraktivní a dramatické momenty pro diváky. V hlavním závodě dne, kterým byl mistrovský sprint Divize 4 cestovních vozů, startovalo celkem šest speciálů z DTM. Vyhrál jej švédský okruhový šampión z roku 2006 Thed Björk na Audi stáje Bohemia Racing Team.

 

Před startem třináctikolového závodu se prudce rozpršelo, ale zahájení startovní procedury už se odehrávalo na suchu. Přesto panovala velká nejistota okolo volby správného obutí. Právě Björk jako jediný riskl start na hladkých gumách a slicky se mu odměnily dokonalou adhezí na rychle schnoucí trati.

 

Nestačil mu ani Tomáš Enge na mercedesu, jehož přehřáté mokré obutí zrazovalo snad v každé zatáčce. Expilot F1 tak skončil druhý za švédským pilotem a trojici doplnil Antonín Charouz s dalším kevlarovým mercedesem.

 

V neděli se jely také dva závody volné formule do dvou litrů v Divizi 2. Dopolední bitvu vyhrál David Palmi před Martinem Tlustým a Jakubem Horákem, všichni na různých modifikacích formule Renault. Odpoledne se štěstí usmálo na Davida Kostruha na prototypu Norma M20, který vyhrál před Jiřím Svobodou s Dallarou STV 302 a Jakubem Horákem. Druhý závod slabších formulí do 1400 ccm vyhrál Tomáš Chabr na monopostu vlastní konstrukce s názvem Tomis 99-02. Za ním skončili Ondřej Loukota a Adam Čermák na Van Diemenech.

 

Velice zajímavé byly i závody německé klubové série HAIGO. Hlavně proto, že jak v kategorii cestovních vozů, tak i formulí, byly k vidění skutečné historické skvosty a startovní rošt byl bohatě zaplněn. Staré lady, trabanty, škody 130 RS, ale také unikátní stroj Melkus PT 73, mezi formulemi pak například Estonie, Metalexy, Avie, Formule Koenig a další veteránské monoposty předváděly neuvěřitelnou podívanou. Celkem logicky nepodávaly žádné strhující rychlostní výkony, ale srdnatost a zaujetí, s nimiž němečtí sběratelé na trati bojovali, rozhodně stály za vidění.

 

"Po sportovní stránce proběhlo všechno v pořádku. Dokázali jsme zvládnout i všechny nečekané a dramatické momenty, které přineslo jednak vrtošivé počasí a samozřejmě také incidenty na trati. Téměř dokončený paddock nám tentokrát umožnil i lepší organizaci v zázemí okruhu.

 

Rozšířená parkovací plocha má nyní rozlohu čtyř fotbalových hřišť a to už představuje skutečně velkorysý prostor. Účastníci právě skončeného víkendu s novou situací v zázemí Autodromu Most vyjádřili jednoznačnou spokojenost," uzavřel víkend Czech Coal Trophy 2008 sportovní ředitel Michal Marek.

 

(8.6. 2OO8)

PR


 
 
Fotogalerie:   Formule a prototypy z D2 a D3 v Mostě © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose