www.car.cz
 

Pelhřimovský kopec se vrací a přináší i spoustu změn.
     10.6.2008 13:44 - tisková zpráva


Pelhřimovský kopec – úvodní slovo

S novým rokem přišla i spousta nových změn.

 

O některých Vás průběžně budeme informovat na našich internetových stránkách, ale některé bychom rádi prezentovali hned.

  

Naše příznivce bychom rádi uklidnili a sdělili jim, že naše srdeční záležitost, jakou pro nás rallye bezpochyby je, již dávno začala a je v plném proudu svých příprav.

 

Než však startovní čarou projede první vozidlo a začne tak boj se stopkami, chtěli bychom pro vaše zpestření a naladění na nastávající motoristický rok připravit pro nás netypickou záležitost, která v sobě skrývá podtitul „závody do vrchu“.

 

Celý závod je v rámci našich závodů tzv. „mimo mísu“. Není pod hlavičkou FASu, jak u našich závodů bývá dobrým zvykem, přesto však s plně regulérními pravidly, která tato soutěž má.

 

Před několika týdny jsme byli osloveni a byla nám nabídnuta možnost uskutečnit tyto závody i u nás v Pelhřimově. O pravidlech této soutěže jsme vůbec nic nevěděli, ale protože to pro nás byla zajímavá výzva, začali jsme se o všem podrobněji informovat. Sami jsme pár závodů navštívili a využili možnosti podívat se tzv. „pod pokličku“ příprav celého seriálu. Vše nás doslova nadchlo a odstartovala se tak lavina příprav a plánů, které by měly vypuknout dnem, kdy na startu přivítáme prvního závodníka.

 

Záměrně jsme akci dali název „Pelhřimovský kopec“, neboť před pár desítkami let se podobná akce v okolí Pelhřimova již jela a měla ve zdejším kraji velice dobrou prestiž. Pamětníci, kteří si na tuto dobu vzpomínají, mají tak jedinečnou možnost porovnat, zda a v čem je soutěž jiná. Velkou radost nám udělala skutečnost, že naše pozvání přijal i pan Klokočka, tehdejší ředitel a pořadatel v jedné osobě, který dnešní závody do vrchu vnímá již jen jako divák.

 

Trať, na které se sejde celá škála závodních vozů od sériových až po speciály, měří 2 500 m a je situována do prostoru mezi pelhřimovskými škrobárnami a Putimovem.

 

Velkým lákadlem pro nás bylo, že soutěž nemá téměř žádné omezení co se aut týče. Na startu se tak mohou sejít vozidla schopná běžného silničního provozu. Pokud jste tedy majitelem řidičského průkazu a vaše vozidlo má platnou STK, máte i vy možnost se závodu zúčastnit a změřit své síly s ostřílenými závodníky.

 

V momentě, kdy vaše přihláška bude přijata, dostáváte se do tzv. registru a máte možnost se tak účastnit i následujících závodů, pořádaných na území celé republiky. Trať, na které bude závod pořádán, bude uzavřena a tudíž přístupná i pro juniorské posádky. Možnost sednout si do kokpitu vozu a vyzkoušet si tak boj o vteřiny se pro spoustu lidí stává zajímavou zkušeností.

 

Pro ty, kteří mají zájem společně s námi prožít hezký víkend a postavit se na start v roli závodníka máme pár základních informací (termín závodu je 21. - 22. červen 2008):

 

- v sobotu i v neděli od 8:00 hod. začnou probíhat dva povinné tréninky. Start samotného závodu je plánován na 13:00 hod.

- po dokončení závodu bude vždy v témže dni probíhat vyhodnocení a umístění posádek. Velkou motivací pro všechny zúčastněné je fakt, že v případě dokončeného sobotního závodu, nebude pro posádku nutná účast na nedělních trénincích.

- podmínkou účasti na soutěži není nutná licence FIA.

- není povinností mít ochranný rám ve voze.

- vozidlo musí být minimálně dvoumístné, opatřené bezp. pásy.

- vozidlo musí mít platnou STK a emise.

- soutěžící musí mít řidičský průkaz.

- pro juniory je povinnost účast jednoho z rodičů.

- uzávěrka přihlášek je týden před samotným závodem.

- startovné je 1000,- Kč za každý den + 550,- Kč za pojištění (platné na celý víkend).

- všichni účastníci jsou povinni absolvovat administrativní a technickou prohlídku.

- povinnou výbavou každého závodníka je přilba, rukavice a kombinéza.

 

Podrobnější informace, nejen o pravidlech této soutěže, najdete na stránkách www.berg-trophy.cz, nebo na www.rallye-pelhrimov.cz. Nejen, že zde máte možnost přihlásit se k účasti na soutěži, ale máte možnost shlédnout fotografie a videa z jiných soutěží pořádaných na území České republiky.

 

Pokud Vás nadšení pohltilo stejně jako nás, a sami se rozhodujete, zda usednout za volant svého vozu, máme jedinou možnou radu: setřete prach ze svých aut, vylaďte jejich motory a nejpozději týden před samotným závodem nám pošlete svou přihlášku.

Pak již nic nebrání tomu, abychom se v den závodu všichni společně sešli a odstartovali tak víkend plný výfukových plynů, rychlých kol a adrenalinu…….

 

A BUDE TO STÁT ZA TO…..

 

Za Rallye klub Pelhřimov Lucie Gnojková


 
 
Fotogalerie:   Czech Coal Trophy Most 2008, D4 - vytrvalostní, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose