www.car.cz
 

Vedoucí pozici v Octavia cupu budou v Brně hájit Petr Fulín a Polák Lisowski
     10.6.2008 22:54 - tisková zpráva


Druhý pohárový díl se koná na brněnském automotodromu při mistrovství světa

 Dva jezdci, Petr Fulín a Polák Mateusz Lisowski, nastoupí z vedoucí pozice průběž-ného pořadí do druhého podniku prestižního okruhového pohárového seriálu Česká pojiš-ťovna – Škoda Octavia Cup. Jeho další část se koná tento víkend 13. - 15. června na brněnském automotodromu při pátých závodech FIA mistrovství světa cestovních vozů WTCC.

 Pohárové startovní pole budou na brněnském okruhu tvořit opět více než dvě desítky borců, přičemž minimálně polovina z nich může pomýšlet na příčky nejvyšší nejen v samotných závodech, ale také v celkové klasifikaci. Důkazem velké vyrovnanosti jsou výsledky z prvního letošního podniku v polovině května na Autodromu Most, kde na stupně vítězů po dvou závodech vystoupilo celkem pět jezdců.

 Petra Fulína a Poláka Mateusze Lisowskeho, kteří mají po mosteckých prvních závodech na svém kontě shodně jednapadesát bodů, při obhajobě vedoucího postavení nečeká rozhodně lehký úkol. Třetí Jan Dostál na vedoucí tandem ztrácí v průběžném pořadí jen dva body a nevelký odstup na zatím nejlepší trojici mají Michael Vorba, Jiří Gottwald, Slovák Patrik Nemec, Ivan Vršín-ský a prozatím rychlejší z dvojice dívek ve startovním poli Slovenka Michaela Pešková.

Řady elitních jezdců v brněnském podniku navíc rozšíří zkušený František Došek, jenž v le-tošních zahajovacích závodech chyběl z důvodu zranění, které si způsobil při nehodě na cyklistic-ké vyjížďce. "Zcela uzdraven ještě nejsem, nevím jak se budou v závodnické sedačce ozývat na-možená žebra a pravou ruku mám ještě v sádře, ale chci jet," říkal odhodlaně Došek. Před závody si mělnický pilot nechá sundat sádru a zraněnou ruku mu bude zpevňovat jen ortéza. "Uvidíme, co s tím zmůžu," dodal zkušený závodník, vítěz prvního pohárového ročníku v roce 1997.

 Z důvodu pokládání nového asfaltového koberce bylo možné před sezónou testovat na dráze brněnského autodromu jen velice omezeně. Většina jezdců proto minulý týden ve středu využila před prvními letošními závody v Brně jediné příležitosti k vyzkoušení svého vozu a nových pneumatik Dunlop používaných letos v poháru. "Na okruhu se sešla celá pohárová špička," kon-statoval Roman Zlotý, technický poradce týmu DHL Autocentrála, jehož oba jezdci Jan Dostál a Michael Vorba na okruhu pilně testovali. "Dopoledne se zkoušelo na suchu, odpoledne už trať smáčel déšť. Časy byly hodně podobné našim záznamům z loňského roku, nový mastný asfalt totiž ještě dost klouzal," hlásil Zlotý.

 V průběžném pořadí Poháru soutěžících vedoucí stáj Vekra ČSMS Racing Team I hodlá pro své jezdce Lisowskeho a Fulína využít navíc údaje, které na brněnském okruhu tento týden při testech zaznamená Michal Matějovský. Ještě loni účastník Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cu-pu se totiž bude chystat na svůj premiérový start v FIA mistrovství světa cestovních vozů WTCC, do něhož na divokou kartu zasáhne s vozem Seat Leon.

Meteorologové v předpovědi počasí neslibují jezdcům pro brněnské závody jen slunečné počasí, dokonce by mohlo zapršet. V takových podmínkách už si letošní první kvalifikační triumf připsal Ivan Vršínský. "Dešti se nebráním, docela mě klouzavá mokrá trať vyhovuje. Je mě ovšem jedno, zda se pojede na mokru nebo suchu," uvedl Vršínský, jenž doufá, že mu tentokrát v závo-dech bude přát více štěstí nežli tomu bylo před měsícem v Mostě.

 Už v pátek 13. června po poledni jezdci absolvují volný trénink a v podvečer pak kvalifikaci. Její výsledky určí podobu startovního roštu prvního z víkendových závodů, který startuje v sobotu 14. června v 13.40 hodin. Druhý závod je na programu v neděli od 10.45 hodin.

 


PR


 
 
Fotogalerie:   Czech Coal Trophy Most, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose