www.car.cz
 

V Albacete Vršecký bavičem! Víkend jako na houpačce.
     11.6.2008 09:53 - tisková zpráva


Vršecký bavičem!

Víkend jako na houpačce zažil jezdec týmu Buggyra International Racing Systém David Vršecký. V sobotu se stal terčem útoku Antonia Albaceteho a ztratil vedení v šampionátu, aby den poté "vystřihl" ukázkové hodiny dojel třetí a vrátil se na čelo průběžného bodování!

V Albacete jsi poprvé v průběhu této sezóny nevyhrál pohárový závod, na své konto jsi si připsal jen 38 bodů….

Vršecký: Nedá se vyhrávat donekonečna. A nemyslím si, že vzhledem k průběhu závodního víkendu je 38 bodů málo. Samozřejmě, bodů není nikdy dost!

Do jaké míry ovlivnila závodní víkend tvá sobotní kolize s Albacetem v pohárovém závodě?
Vršecký: Prostě jsem jel na druhém místě a Antonio do mě praštil. Ani jsme nepodávali protest, jenom jsme si i tom s odpovědnými činovníky přátelsky popovídali. Došli k závěru, že atak nebyl průkazný, nicméně, že by se takovým způsobem asi závodit nemělo. Zeptal jsem se, jestli může předjet v neděli Antonia stejným způsobem? Odpověď zněla v tom smyslu, že se jedná o nový den a nový závod, takže pokud takto učiním, budu penalizován.

V nedělní kvalifikaci to vypadalo, že Antonio nebude neporazitelný?
Vršecký: A to jsem jel celkem opatrně. Na okruhu v Albacete je hrubý asfalt a spousta písku, ideální kombinace pro likvidaci pneumatik. Pohárový závod byl o pět kol delší, takže jsem si dost věřil.

V polovině závodu jsi se za průtrže mračen dostal těsně za Antonia, pak přišly "hodiny"?
Vršecký: Podobnou otázku jsem čekal. Z taktického hlediska jsem asi udělal chybu, nicméně diváci se bavili. Jsem prostě závodník. Pokud bych dojel druhý, měl bych o tři body víc, nicméně pořád bych dumal nad tím, jestli nešlo vyhrát.
 
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Šéf MotorTipu atd Pavel Jelínek osobně na Dakaru 08, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose