www.car.cz
 

24h Le Mans: Dva fanoušci si splnili sen a uvidí na vlastní oči Le Mans
     13.6.2008 14:19 - tisková zpráva


Oba žijí motorsportem, oba jezdí na české závody, sem tam i za hranice, oba vždy snili o tom, že zblízka poznají 24h Le Mans. V těchto dnech se Martinu Krejčímu z Ostravy a Martinu Krejčiříkovi z Prahy jejich celoživotní sny naplňují. K jednomu z největších závodů světa odjeli jako hosté týmu Charouz Racing System. Právě dnes do Le Mans dorazili.

Po tři dny budou v samém nitru dění bitvy, kterému bude z blízka přihlížet na čtvrt milionu diváků a u televizorů další miliony příznivců.

Muži podobných jmen se počátkem roku zúčastnili soutěže „Staň se manažerem jezdců BPA sport marketing“, v níž jako hlavní cena byla cesta na 24h Le Mans. Martin Krejčí získal nejvíce bodů. Martin Krejčiřík sice skončil pod limitem, který by mu zaručil cestu do Francie, nicméně na cestu vyrazil namísto své přítelkyně Jany Němečkové – druhé vítězky soutěže.

Jak jeden, tak druhý Martin, jsou pro automobilové závody zapálení odmalička. Věnují jim všechen volný čas. Martin Krejčí patří k fanouškům, kteří jsou velmi v obraze. Mimo jiné spravuje stránky www.racingsportscars.com, které navštěvují čtenáři z celého světa.

„Soutěž byla hodně těžká, snad mi pomohly znalosti, které čerpám permanentním pobytem u počítače při studiu informací z celého světa,“ říká sedmatřicetiletý počítačový programátor z Ostravy. „K závodům mě přivedl táta. Odmalička jsme jezdili do Havířova-Šenova, samozřejmě jsme chodili na domácí ostravský závod, na Ecce Homo do Šternberka. Pak přibylo Brno, Most. Byl jsem i v zahraničí, třeba loni i letos na Le Mans Series ve Spa. Ovšem 24h Le Mans je 24h Le Mans.“

Martin Krejčiřík žije podobný příběh. Už roky nevynechá jediný domácí okruhový závod, i on byl letos ve Spa na závod 1000 km Le Mans Series. „Zašel jsem tam za Tomášem Engem, popovídali jsme si pěkně a ještě jsem dostal kšiltovku Aston Martin Racing,“ vypráví čtyřiatřicetiletý technik IT z Prahy. „Cesta do Le Mans není pro mě nic jiného, než splnění celoživotního snu.“

O minulém víkendu byl na závodech MMČR v Mostě, ostatně jako vždy, a od šéfa stáje Antonína Charouze si převzal týmový Media Guide pro 24h Le Mans (viz foto). Martin Krejčí to do Mostu nestihl, protože byl na služební cestě. Publikaci s důležitými fakty pro slavný závod tak dostal od zástupce týmu Charouz Racing System doma v Ostravě.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Kvalifikace Le Mans 2008 a naši, foto BPA P. Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose