www.car.cz
 

Mičánek skončil v Super Sport Porsche Cupu v Oscherslebenu druhý ve skupině !
     14.6.2008 19:17 - tisková zpráva


Úspěšně si vedl brněnský automobilový závodník Jiří Mičánek v sobotním prvním závodě Super Sport Porsche Cupu v německém Oscherslebenu, kde dojel druhý ve své skupině 7B a v absolutní klasifikaci skončil desátý. Výsledek mohl být ještě lepší, neboť v kvalifikaci dosáhl Mičánek pátý čas se ztrátou 0,3 sekundy na nejrychlejšího závodníka.

Deštivé počasí hodně zkomplikovalo volbu pneumatik. Těsně před startem po prudkém lijáku přestalo pršet a většina jezdců dala přednost suchým pneumatikám. Do Mičánka hned po startu ve druhé zatáčce narazil jeden ze soupeřů a srazil jej z trati. "Na mokré trávě se auto roztočilo. Sice jsem pokračoval v závodě. Ale než jsem vyjel na trať, tak jsem klesl až na třicáté místo a musel jsem se znovu prodírat přes soupeře dopředu. Proto jsem za této situace s desátým místem spokojen," poznamenal Mičánek.

Nedělní druhý závod začíná v 10:35 a jezdci vyjedou na trať podle dnešního pořadí, což znamená, že Mičánek bude startovat z páté řady. "Je to výhodná pozice. Pokud nebudu mít podobnou smůlu, tak mohu pomýšlet na dobré umístění," dodal Mičánek.

 

JiPo


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2008, páteční rozehřívání objektivem Jany Michlové

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose