www.car.cz
 

Drama Jakuba Smrže na Nurburgringu s dobrým a poté i špatným koncem
     15.6.2008 21:50 - tisková zpráva


 WSBK Německo / Nűrburgring – závod

 

Když drama, tak pořádné. Jednou s dobrým koncem, podruhé bohužel se špatným.

 

Na Nűrburgringu zřejmě mají patent na proměnlivé počasí. Mohli by o tom vyprávět jak jezdci „efjedniček“ či jiných automobilových závodů, tak již také superbikeři. Těsně před začátkem první jízdy totiž déšť a dokonce na některých místech i kroupy posunuly celou startovní proceduru. Mokré pneumatiky však zůstaly na stojanech zabalené v ohřívácích, neboť závod se konal za sucha.

 

Startovní pozici vzhledem k předpokládané skrumáži v první zatáčce však Kuba Smrž neobhájil, navíc pak v „hustém“ prvním kole přesně před ním spadl Śpaněl Lavilla, což ho stálo nějakou tu desetinku, ztrátu další pozice a i rytmu. Nicméně pak znova začala jeho stíhačka, která jej z 19.místa vynesla až na jedenáctý post v cíli, přičemž chyběla jen nepatrná jedna desetina a český jezdec byl skončil v desítce. Start do druhého závodu se Kubovi povedl přece jen o trochu lépe a po strkanici v první zatáčce projížděl cílem prvního kola jako šestnáctý.

 

Z této pozice pak dotahoval Gimberta a posléze Tamadu, avšak nedařilo se mu ukazovat všem záda jako v závodě prvním. Bohužel v sedmém kole přišel pád a s ním se rozplynuly i naděje na zlepšení pozice v tabulce jezdců. Naopak, Kuba se propadl na průběžné patnácté místo, sice s nevelkým bodovým odstupem, ale i tak má před sebou český jezdec v dalších závodech mnoho těžké práce.

 

 

 

Jakub Smrž: „ Od rána jsem jezdil na druhé motorce, která se osvědčila včera. Přestože nastavení nebylo úplně ideální, zjistil jsem ve warm-upu, že na závodních gumách dokážu být poměrně dost rychlý a do závodu jsem byl naladěn docela optimisticky. Bohužel již od začátku prvního závodu se vše začalo kazit. Neměl jsem zrovna ideální start a ani průjezd první zatáčkou se mi moc nepovedl, nejhorší však bylo vyhnout se Lavillovi.

 

To mě stálo docela hodně pozic a pak už mi nezbývalo nic jiného, než zatnout zuby a bojovat. Předjížděl jsem, jak jen to šlo a jakmile se mi trochu uvolnila trať, podstatně jsem zrychlil. Škoda že závod nebyl o pár kol delší, protože desátému Muggeridgovi jsem v cíli doslova dýchal na záda. V druhém závodě jsem neodstartoval tak špatně, ale první zatáčka je v takto silném poli opravdu loterie, která se zase nevydařila.

 

Navíc při nájezdech do zatáček jsem měl často problémy s odskakováním zadního kola, což mi jízdu zrovna neusnadňovalo. Jezdil jsem šestnáctý za Tamadou, kterého jsem se snažil co nejdříve předjet a vydat se stíhat další jezdce. Bohužel se mi to nedařilo, ať už jsem na něj zkoušel cokoliv.

 

Naneštěstí vše skončilo pádem a ztrátou drahocenných bodů. Propad na patnáctou příčku mě mrzí a udělám vše proto, abych své postavení vylepšil.

 

MPAFoto.com 


 
 
Fotogalerie:   WSBK 2008, Jakub Smrž na německém Nurburgringu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose