www.car.cz
 

Čierny Balog přivítal vrchaře. Velká bitva o zlato
     16.6.2008 22:44 - tisková zpráva


Čierny Balog a jeho nádherná 6500 metrů dlouhá trať přivítala přes šedesát jezdců ze čtyř zemí při dalším díle mezinárodního seriálu KW Berg-Trophy 2008. Sobota byla ve znamení slunečného počasí a velkých bojů zejména o absolutní pořadí.

 

Neuvěřitelné vyústění měl souboj Miloše Zmeškala (Dallara F3) a Martina Šípka (BMW M3 VPT) o celkové prvenství v závodu. Druhý jmenovaný měl po první jízdě sekundový náskok, ale Zmeškal ve druhé jízdě tento náskok smazal a vyhrál o 0,004 sekundy.

 

Velký boj byl i o třetí místo, které pro sebe utrhl Karel Moural (Ralt F3) před zkušeným „nováčkem“ v seriálu Pavlem Ulmanem a jeho krásným BMW M3: „Chtěl bych tento vůz přiblížit, který jsem chystal tři roky, k BMW Martina Šípka. Přemýšlím o startu ve Vsetíně a dalších startech v KW Berg-Trophy. Závody jsou dobře organizovány, i když jsem v minulých letech nestartoval, tak jsem je několikrát i navštívil“.

 

Nedělní souboje byly poznamenány deštivou loterií. Obě závodní jízdy se jely za jiných podmínek a hlavně ta druhá byla, pro zejména vozy skupin E1 a E2, „bazénovou lázní“. Takže nakonec nejvyšší příčky v absolutním pořadí opanovali jezdci skupiny S a to po celý víkend výborně jezdící slovák Martin Rondík (Mitsubishi Lancer Evo VIII), který o 2,5 sekundy porazil Norberta Potheho (Subaru Impreza WRX).

 

Třetí skončil Rostislav Dobeš s nádherným vozem Ford Escort Cosworth. V jednotlivých třídách hrály prim souboje v E1+2000, kde v sobotu kraloval s velkým náskokem M.Šípek. Druhý skončil P.Ulman, který nechal za sebou Antonína Daniela (BMW M3). Zato v neděli při proměnlivých podmínkách sice zvítězil znovu M.Šípek, ale o pouhé 0,084 sekundy před Zbyňkem Klestilem (Subaru Impreza WRX).

 

Ten nechal na opět třetím místě A.Daniela o 0,565 sekundy: „Čierny Balog je nejkrásnější a nejúžasnější trať, na kterou se hodí můj závodní vůz. I na mokru to šlo, takže bych se chtěl ve třídě udržet v TOP 3 i po celou sezónu. Ale bude to těžké, zejména Pavel Ulman představil úžasné BMW, takže to bude soupeř i pro Martina Šípka. Trošku mně mrzí natažený denní program, který mohl být při menším počtu jezdců mnohem kratší“.

 

Další nejobsazenější třídou a velmi rychlou byla S+2000, kde v sobotu nenechal nikoho na pochybách Norbert Kováčik (BMW M3). Nechal za sebou M.Rondíka i Petera Vahančíka (Mitsubishi Lancer Evo VIII). Druhého a třetí dělilo od sebe 0,59 sekundy. Neděli již vyhrál M.Rondík, který porazil druhého N.Potheho a třetího R.Dobeše. Zároveň to bylo i pořadí v absolutním hodnocení nedělního závodu. Zajímavostí víkendu byla dohoda jezdců Michala Kretze, Jaroslava Fikoty jr. a Petra Krejzy ve třídě E1-1600.

 

Celý víkend startovali na slickách a bez nahříváků. Hlavně při nedělních deštivých jízdách to bylo vskutku hodně odvážné. Právě i počasí způsobilo několik havárií, které se obešly bez velkých škod. Kolotoč seriálu se tento víkend přesune do Pelhřimova, kde se uskuteční závod v regionální části pod názvem Pelhřimovský kopec 2008.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   IFM 2008 v Brně a náš Josef Král, nedotáčivá neděle..., foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose