www.car.cz
 

Václav Pech má na dosah pohár hejtmana
     20.6.2008 21:34 - tisková zpráva


Václav Pech má na dosah pohár hejtmana

 

Těsně před pátečním startem proběhla tisková konference 19. ročníku Horácké rally. Zúčastnili se jí ředitel Horácké rally Miloš Morávek, tiskový mluvčí JE Dukovany Petr Spilka a jedna z předních posádek a zároveň jeden z favoritů soutěže Václav Pech a Petr Uhel.

 

Miloš Morávek informoval o dosavadním průběhu rally. Proběhly seznamovací jízdy, bylo převzato 50 posádek a 11 posádek se pořadatelům omluvilo. Vůz Fiat Punto S1600 Jana Šlehofera neprošel technickou přejímkou a z bezpečnostních důvodů nebude startovat. “Všichni velcí favorité jsou tu, trať snad bude bez problémů a jezdcům se bude líbit. Doufám, že se tu na závěr sejdeme a budeme hodnotit zdárný průběh rally,” řekl ředitel rally.

 

Jedním z favoritů na vítězství je posádka EuroOil Čepro Czech National Team Václav Pech, Petr Uhel na soutěžním voze Mitsubishi Lancer EVO IX. “Konkurence je kvalitní, nikdo ze špičky kromě Pavla Valouška nechybí. Diváci si určitě přijdou na své,” okomentoval startovní pole Pech.

 

Pavel Valoušek měl technické problémy v Hustopečích a rozhodl se šetřit techniku na další závod. “Papírově to vypadá, že budeme bojovat s Romanem Krestou. Vítězství v Hustopečích jsme nečekali a bojím se, že Roman se to bude snažit dohnat a bude rychlejší,” vyjádřil své předstartovní názory plzeňský rodák.

 

Díky znalosti místních tratí Pech neočekává žádné větší problémy, nová rychlostní zkouška podle něj zapadá do konceptu Horácké rally, která je svým charakterem rychlejší než ostatní rally. “Bylo by fajn, kdyby v příštích letech byla nějaká techničtější trasa. Z minulých let máme s Horáckou rally dobré zkušenosti. Těšíme se,” řekl Pech.

 

Noční rychlostní zkouška patří podle Pecha k soutěžím a pro diváky jsou velmi atraktivní. Déšť by dvojnásobného vítěze Horácké rally nepotěšil. “Krestovi by vyhovoval déšt, ale my bychom radši sucho. V Krumlově pršelo a Kresta nám ujížděl,” odpověděl na dotaz Pech.

 

Pokud by posádka Pech, Uhel vyhrála Horáckou rally i letos, podle tradice by získala do svého vlastnictví pohár hejtmana kraje Vysočina. “V případě výhry by byl hejtman zklamán, protože by musel pořídit nový pohár,” zažertoval ředitel rally Morávek.

 

Tiskový mluvčí JE Dukovany kontroval: “Buď bude hejtman převolen a z radosti pořídí nový nebo bude zvolen nový hejtman a tím spíš by měl koupit nový pohár.”

 

Na poslední chvíli byla pozměněna trasa rychlostní zkoušky Brtnice – Kamenička. Trasa byla zkrácena asi o necelý kilometr po dohodě s jezdci. “Na rovince před cílem jsou čtyři velké díry. Nepřineslo by to žádné vteřiny navíc a akorát by se tím ničila technika,” vysvětlil Pech.

 

 

V Třebíči 20. června 2008                                       Veronika MOULISOVÁ

                                                                                       tiskové středisko

                                                                                 19. Horácká rally 2008


 
 
Fotogalerie:   Polská Kwidzyn hostila seriál MS enduro 2008, foto týmu KSB

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose