www.car.cz
 

Cesta Jaroslava Katriňáka k životnímu úspěchu exkluzivně na SPORT 5
     1.7.2008 14:40 - tisková zpráva


Po zrušení letošního ročníku Rally Dakar patřila k vrcholům sezony v maratónských automobilových a motocyklových soutěžích Rally Transorientale. Trasa dlouhá více než 13 000 kilometrů provedla účastníky z Petrohradu do Pekingu náročnými a rozmanitými etapami na území Ruska, Kazachstánu a Číny.

Cestu za úspěchem slovenských a českých motocyklistů a truckerů mohli díky pravidelným každodenním sestřihům televize SPORT 5 sledovat také motorističtí příznivci v Čechách i na Slovensku.

 

Jaroslav Katriňák patří už několik let do širší světové špičky motocyklistů startujících v dálkových soutěžích, což v minulosti dokázal při čtyřech startech na slavné Rally Dakar (mj. 9. v klasifikaci motocyklistů v roce 2007) a letos v dubnu také při prvním ročníku Central European Rally, kde obsadil 10. místo v hodnocení motocyklistů.
 
 Životního výsledku se ovšem slovenský motocyklista dočkal při premiérové Rally Transorientale, kterou s motocyklem KTM vyhrál s náskokem více než pětadvaceti minut před zkušeným Norem Paalem Andersem Ullevalseterem se strojem stejné značky.

Výtečně si vedli také čeští závodníci. Dušan Randýsek (Yamaha) skončil mezi motocyklisty na osmé příčce, vítěz Rally Dakar v kategorii motocyklových čtyřkolek z let 2000, 2001, 2003 a 2007 Josef Macháček obsadil v celkovém hodnocení motocyklistů sedmnácté místo a zvítězil v hodnocení quadů.

Úspěšně zvládli svou premiéru mezi truckery členové týmu OffROADSPORT CZ, kteří před Rally Transorientale vyměnili automobil Mitsubishi za kamión MAN a stali se tak historicky prvními Čechy, kteří v soutěži cross-country startovali s nákladním vozem jiné značky než Tatra nebo LIAZ. V cíli soutěže posádka Zapletal/Janáček/Mikulenčák slavila osmé místo konečného hodnocení kamiónů.

SPORT 5, první česká satelitní a kabelová televize s programem výhradně zaměřeným na motoristický sport a motorismus, přinášela po celou soutěž každodenní sestřihy všech etap. Pokud vám něco z průběhu Rally Transorientale 2008 uniklo, nebo si chcete boj slovenských a českých dobrodruhů vychutnat znovu, máte příležitost.
 
SPORT 5 v následujících dnech nabídne opakování sestřihů všech šestnácti etap nejdelší soutěže cross-country letošní sezony. Ohlédnutí za první etapou odvysílá SPORT 5 znovu ve středu 2. července od 14:05 hod, sestřih druhé etapy diváci shlédnou tentýž den od 14:35 hod. Průběh dalších etap přiblíží SPORT 5 fanouškům v následujících dnech.
 

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4. SPORT 5 je dále přístupný abonentům UPC na kabelových sítích v ČR, předplatitelům balíčku „Multi“ společnosti Trade and Technology v České republice a Sky Link na Slovensku, dále v sítích operátorů MATTES AD ve Frýdku-Místku, HDD Praha, Kabel servis Praha, J.Ouda v Klášterci nad Ohří a PODA Ostrava. Od 1. 7. 2008 je SPORT 5 také součástí nabídky v sítích Moravianet operátora SELF servis Brno.
 
BPA

 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na loňské WSBK v Brně od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose