www.car.cz
 

Kopná nabídne kvalitní startovní pole a řadu vozů Super 2000!
     2.7.2008 07:25 - tisková zpráva


IMPROMAT Rallysprint Kopná patří k nejpopulárnějším automobilovým soutěžím v České republice. Letos se bude konat již šestnáctý ročník, krerý se pojede v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty  v termínu 18. - 19. července  2008.

Pořadatelé z Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota připravili náročné rychlostní zkoušky na čtyřech úsecích. Celková délka tratě měří 175,55 km, obsahuje 9 rychlostních zkoušek v délce 75,80 km. Kopná je zařazena do MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally, kromě toho se jede také jako volný podnik Zóny střední Evropy a rovněž jako volný podnik Poháru České republiky v rally.

Seznamovací jízdy jsou na programu během pátečního dne, odpoledne pak proběhnou administrativní přejímky v Rally Bar Gatrak u dostihové dráhy. Technické přejímky se uskuteční v prostorách sousedící autodílny. Ve slušovickém areálu dostihové dráhy bude umístěna servisní zóna a uzavřené parkoviště.

Po loňské premiéře soutěž zavítá opět do centra Slušovic, kde se na náměstí Svobody odehraje slavnostní start a také cíl celé rally. V těchto místech bude premiérově umístěno i ředitelství soutěže,“ řekl Josef Minařík, zástupce ředitele.

 

Rallysprint Kopná startuje v sobotu 19. července v 9 hodin, na  soutěžní posádky čeká dvakrát průjezd úseky Májová, Podhoran, Kopná I a Raková. Na úplný závěr jezdci ještě absolvují úsek Kopná II v mírně pozměněné podobě. V cíli se objeví první posádka na slušovickém náměstí v 15:15 hodin.

„Pro letošní rok došlo k rozdělení RZ Májová na dva samostatné úseky Májová a Podhoran. Tyto testy doplní základní stavební kámen rallysprintu úsek Kopná a rovněž rychlostní zkouška Raková, která se do harmonogramu soutěže vrátila v loňském roce po několikaleté pauze,“ uvedl Josef Minařík.

Pořadatelé očekávají velmi kvalitní startovní pole, ve kterém nebudou chybět tři vítězové slušovického rallysprintu na vozech kategorie Super 2000. Celkem se má ve startovním poli objevit až pět vozů Super 2000!

Další základní informace najdete na oficiální internetové adrese www.rallysprintkopna.cz, kde naleznete rovněž přihlášku pro soutěžící, kompletní časový harmonogram a průběžně aktualizovaný seznam přihlášených posádek.

 

Necelé dva týdny před uzávěrkou zde figuruje téměř padesátka posádek! Přihlášku již zaslali například přední polský jezdec Grzegorz Grzyb (Fiat Grande Punto S2000), Slovák Peter Gavlák nebo čeští piloti Josef Semerád (oba Mitsubishi Lancer EVO IX), Antonín Tlusťák (Citroën C2 S1600) a Lubomír Minařík (Škoda Fabia Kit Car). Přihlášen je i italský  soutěžák Antonio Marchioro (Mitsubishi Lancer EVO VIII).

 

 

Ve Slušovicích 1. července 2008                  Roman ORDELT

                                                                               tiskový mluvčí

                                                                               IMPROMAT Rallysprint Kopná


 
 
Fotogalerie:   Z historie Rallye Bohemia, foto archiv pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose