www.car.cz
 

První den na Bohemii vyšlo Rotu a Šlehoferovi úplně všechno
     4.7.2008 23:34 - tisková zpráva


Posádka týmu ROTO Plzeň Jan Šlehofer – Zbyněk Soběhart vyhrála ve skupině A s Fiatem Punto S1600 všechny rychlostní zkoušky.

 

Přesně podle předpokladů potvrzuje západočeská dvojice roli favoritů v kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou. Její největší soupeři Sedláček a Maroušková ztratili hned na první zkoušce téměř pět minut vlivem defektu pneumatiky. Podobně jako další piloti se nechal Sedláček zaskočit betonovou skruží uvnitř jedné úzké zatáčky. Šlehofer si před startem probral celou zkoušku se svým trvalým rádcem Jindřichem Štolfou a byl na toto zjevné úskalí připraven.

 

Ale ani na dalších testech se nepodařilo žádné posádce skupiny A Šlehofera se Soběhartem porazit. Včetně přímého paralelního klání mezi Šlehoferem a Sedláčkem na okruhu v Sosnové, kde kdyňský jezdec uhájil vedení i ve druhé pomalejší částí s šotolinou, byť o pouhé tři desetiny sekundy. Jinak pravidelně vložku co vložku ujížděl Šlehofer Sedláčkovi rozdílem nejméně pěti sekund, Zedníkovi a Pražákovi ve Fordu Fiesta S1600 pak ještě podstatně víc.

 

Absolutně se posádka oranžového fiatu pohybovala mezi dvanáctým a dvacátým místem, výsledkem po první etapě je celkově šestnácté místo. Druhý ve dvoukolkách Petr Zedník je pětadvacátý se ztrátou minuty a téměř pěti sekund, třetí Vágner s Citroënem C2 R2 o další minutu zpět, absolutně dvacátý devátý.

 

Vůz dorazil do závěrečného nočního servisu opět bez škrábnutí, cestou ho potkala jen jedna krizovka.

 

„Bylo na městské zkoušce v Boleslavi, na tak zvaném Vlčkově horizontu nedaleko před cílem,“ vypráví Šlehofer, „tam na vytočenou pětku v zatáčce přes horizont jsem to už viděl bledě. Naštěstí se mi to ale podařilo pochytat.“

 

V servisu prodělal vůz jen běžnou údržbu, do druhé etapy nasadí posádka trochu tvrdší pneumatiky.    

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 2008 - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose