www.car.cz
 

Brňan Jirka Mičánek se představí v neděli na Zandvoortu. Chce konečně bodovat.
     10.7.2008 22:07 - tisková zpráva


S tužbou probojovat se konečně na bodované místo nastoupí brněnský automobilový závodník Jiří Mičánek tuto neděli do šestého závodu letošního devítidílného seriálu Porsche Carrera Cupu. Okruh v dílce 4320 metrů by měl Mičánkovi vyhovovat.

"Loni jsme měl právě v Nizozemsku nejblíže k bodům v celé sezoně. Jenže v závěru jsem po kolizi se soupeřem ztratil kontakt," poznamenal po příletu do Amsterdamu Mičánek, jenž loni skončil v Zandvoortu na 23. místě.

"Trať je rychlá, stejně jako většina zatáček. Některé jsou před horizont. Každopádně jsem připraven po týdenní přestávce odvést co nejlepší výkon," dodal Mičánek. V posledních dvou závodech Porsche Carrera Cupu se mu podařilo po ťukancích se soupeři "vyspravit" karosérii svého vozu. "Byl bych rád, kdyby jsme se už nevraceli domů přes klempířskou dílnu," prohodil s dávkou humoru šéf stáje a závodníkův otec Jiří Mičánek senior.

Historická trať v Zandvoortu ležící na mořském pobřeží hostila v minulosti 29 Velkých cen formule 1, naposledy tu však vozy královské třídy závodily v roce 1985. V minulých dvou letech nizozemským fanouškům oživily vzpomínky na formuli 1 závody seriálu A1 Grand Prix.

 JiPo


 
 
Fotogalerie:   Jan Kopecký, IRC v Rusku 2008, shakedown, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose