www.car.cz
 

IFM: Němec Sandtler z českého týmu I.S.R. dojel třetí v Estorilu
     13.7.2008 18:16 - tisková zpráva


Německý pilot Tim Sandtler z českého týmu I.S.R. skončil třetí v závodě International Formula Master v portugalském Estorilu. Jednadvacetiletý závodník startoval z pole position, které získal díky osmému místu ve včerejší první jízdě IFM.

Jeho souboj s lídrem šampionátu Chrisem van der Driftem byl ozdobou dnešní bitvy, která zvedala diváky na pobřeží Atlantiku ze sedadel. Pro pilota i stáj Igora Salaquardy je výsledek z Estorilu nejlepším v sezoně.

Van der Drift hledal po celých čtyřiadvacet kol na bývalé dráze formule 1 skulinku, kudy se před Tima Sandtlera s formulí v českých barvách dostat. Zleva, zprava, na brzdy. Častokrát to vypadalo, že nizozemský pilot Němce zdolá, televizní komentátoři se mohli ukřičet, jaké měli před sebou drama, nicméně jezdec stáje I.S.R. svou pozici udržel.

"Mám velkou radost. Jednak z třetího místa, ale také z toho, že jsem Chrise dokázal za sebou udržet. Myslím, že diváci v Estorilu i u televizorů se dobře bavili," říká mladý německý závodník.

Filip Salaguarda, druhý jezdec pražského týmu, skončil dnes jedenáctý. "Škoda včerejšího sestřelení Filipa, ale dnešní výkon Tima mě velmi potěšil. Po vší smůle jsme konečně měli trochu štěstí i my," dodal šéf týmu Igor Salaquarda.

Výsledky nedělního závodu ZDE
Výsledky sobotního závodu ZDE
Průběžné pořadí
Jezdci ZDE
Stáje ZDE
Nováčci ZDE

IFM 2008
18.05. Valencia
01.06. Pau
15.06. Brno
13.07. Estoril
27.07. Brands Hatch
31.08. Oschersleben
21.09. Imola
05.10. Monza
www.internationalformulamaster.com

BPA


 
 
Fotogalerie:   F3 : Erik Janiš na Zandwortu, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose