www.car.cz
 

Michal Matějovský skončil v prvním závodě v Estorilu v první desítce
     13.7.2008 18:18 - tisková zpráva


12. 7. 2008, Estoril, Portugalsko -

Michal Matějovský zahájil třetí podnik seriálu SEAT León Eurocup, který se tentokrát koná na 4182 m dlouhém okruhu v portugalském Estorilu, ne úplně podle svých představ, když skončil v sobotní dopolední kvalifikaci s časem 1:51.866 až na 18. místě.

"Pocity po úvodních dvou trénincích a dopolední kvalifikaci mám smíšené. Na okruh jsem si zatím úplně nezvykl a moc mi nesedí. Je to hodně těžká kopcovitá trať, se kterou se stále seznamuji. Osmnácté místo po kvalifikaci mne samozřejmě vůbec neuspokojuje," řekl krátce po skončení kvalifikačních jízd jezdec týmu SUNRED-BRT.

Po krátkém odpočinku však nastoupil mezi třicetičlenné pole jezdců jako vyměněný. Hned v první zatáčce po startu se dobře zorientoval a probojoval se dopředu. Po několika kolech, ve kterých jeli jezdci za vozem Safety Car, postoupil až na místo třinácté a pak se soustředěnou jízdou dostal v závěru dvanáctikolového závodu na velmi dobré 10. místo.

"S průběhem dnešního závodu i s konečným dnešním desátým místem jsem spokojený. Závod byl velmi tvrdý, ale korektní. Na startovním roštu jsem se pro zítřek posunul o několik řad dopředu a věřím, že zítra zajedu tak, abych získal první body," řekl po sobotním závodě v Estorilu Michal Matějovský.

Sobotní závod, který vyhrál systémem start-cíl Chorvat Colak, mohou uvidět i televizní diváci, závod se totiž vysílá v repríze na programu Eurosport2 v neděli 13. 7. 2008 v 10 hodin dopoledne a nedělní závod se pak vysílá v přímém přenose opět v neděli 13.7. po 15 hodině.

 

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   Výstava amerických aut - Olympia Brno, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose