www.car.cz
 

Devátý závod MS MX3 se jel v Holandsku v Markelu
     15.7.2008 08:16 - tisková zpráva


MARKELO (HOLANDSKO), 6. července 2008

Již devátý závod MS MX3 se odjel o uplynulém víkendu v Holandském Markelu a i tam se bylo na co dívat! Belgický jezdec Sven Breugelmans svedl boj s Christianem Beggim a vyhrál celý závod.

Písková trať byla tentokrát velice tvrdá a suchá a místy se tvořili hluboké koleje. V prvním závodě je ujal vedení Thomas Allier. Za ním se naskládali Sven Breugelmans, Bas Verthoeven a Christian Beggi. Allier jel rychlou jízdu, ostatně tak jako již několikrát v této sezóně a první závod tak vyhrál.

Takže nejzajímavější boj nebyl o první místo, ale ten pravý souboj se strhl o druhé místo a to mezi Breugelmansem a Beggim, kteří jeli kolo na kolo a někdy bylo nemožné poznat, kdo vedl. Breugelmans však druhé místo vybojoval o pouhých pár centimetrů, když oba projeli cílem v téměř stejném čase. Do počátečních bojů se také pokoušel zasáhnout domácí jezdec Vethoeven, který to však po čase vzdal a skončil na čtvrtém místě.

Vítězem druhé jízdy se stal tentokrát s přehledem Breugelmans, kterému se velice vydařil start. Beggi se ho snažil dojet, ale kvůli chybě, kterou vyrobil během závodu, ztratil kontakt a do cíle dojel až na čtvrtém místě. Dva domácí jezdci skončili mezi Breugelmansem a Beggim – Patrick Roos byl druhý a Bas Verthoeven třetí.

Z našich jezdců, kteří se tohoto závodu účastnili se umístil v první jízdě na skvělém 10. místě Martin Michek, 16. Martin Žerava a 23. Vojta Brumla.
Ve druhé jízdě si Martin Michek polepšil až na 7. místo, Vojta Bromla opět potvrdil 23. místo.

Martin Žerava kvůli zdravotním problémům do druhého závodu nenastoupil.


Celkově tedy naši:
7. Martin Michek
21. Martin Žerava
28. Vojta Brumla

Další závod MS MX3 se jede již o tomto víkendu ve Slovinsku, Orehova Vas. Tato trať je jedna z oblíbených Svena Breugelmanse, loni na ní vyhrál, takže se dají očekávat další pěkné závody.


Více: http://www.moto-cross.cz

Forsage


 
 
Fotogalerie:   ME v autocrossu v Nové Pace 2008 objektivem Romana Langera

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose