www.car.cz
 

Luba s odhodláním zlomit nepřízeň osudu v posledních třech ročnících domácí Kopné
     17.7.2008 10:29 - tisková zpráva


Prolomí Minařík domácí prokletí?

S odhodláním zlomit nepřízeň osudu, která jej provázela v posledních třech ročnících, nastoupí na start svého domácího Rallysprintu Kopná úřadující sprintový mistr skupiny A Lubomír Minařík. Valašský jezdec, po jehož boku usedne tradičně spolujezdec Viktor Semela, bude na Kopné usilovat i o vylepšení svého postavení v tabulce mistrovství, kde mu zatím po třech soutěžích patří průběžná třetí pozice.

„Přiznávám, že úvod sezóny zcela nesplnil mé očekávání. Na start úvodního podniku sezóny ve Vyškově jsme kvůli technické závadě vůbec nenastoupili a na druhé soutěži seriálu v okolí Hrádku nad Nisou jsme kvůli dvěma defektům pneumatiky v závěru klesli z první až na třetí pozici ve skupině.

Obrat k lepšímu nastal až na naší oblíbené Eurostroj rally v Tišnově, kde jsme dojeli na druhém místě. Na Kopné bychom rádi tuto pozici ještě o místo vylepšili, ale bude to těžké, protože na nás čeká extrémně náročný závod,“ říká Lubomír Minařík, který dokáže být na domácích tratích každoročně velice rychlý, často ho tu však provází smůla.

V roce 2005 mu v boji o medaile v hodnocení své třídy a skupiny zabránily potíže se servořízením kitové Felicie a o rok později pro změnu defekt pneumatiky na nejdelší rychlostní zkoušce. Loni za volantem Fiatu Punto S1600 v úvodu naznačil, že může ve výsledcích myslet hodně vysoko, ale proti byla tentokrát poloosa, ke které se později přidalo ještě prasklé rameno.

Od dosud posledního ročníku Kopné, při kterém reprezentant soutěžní tradice rodiny Minaříkových stál na stupních vítězů, tedy uplynuly už čtyři roky. „Startovat na Kopné je pro nás opravdu srdeční záležitost. Jedna RZ se jede kousek od našeho domu, navíc soutěž pořádá můj taťka se svými bratry. Je to pro mě ale zároveň nejnáročnější závod na psychiku. Člověk jede před zraky své rodiny, svých známých, moc chce uspět, a pak z přemíry snahy dělá chyby,“ přiznává pilot Škody Fabie Kit Car, který však doufá, že si smůlu už vybral v předešlých letech.

Na Luboše Minaříka a Viktora Semelu čeká na Impromat Rallysprintu Kopná 175 km dlouhá trať, protkaná devíti mimořádně náročnými rychlostními zkouškami o délce více než 75 km. „Já si myslím, že tato soutěž je vyloženě postavena na malé a hbité super šestnáctky, takže když nám všechno vyjde, myslím, že bychom mohli být hodně vepředu, ale konkurence je tady obrovská, bude to velký boj. Dám do toho všechno a výsledek ukáže,“ říká odhodlaně Luba, který do své domácí soutěže odstartuje se startovním číslem 11.

Jiří Dokulil, ftr-media



 
 
Fotogalerie:   Rallye Bohemia 2008 objektivem Romana Langera

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose