www.car.cz
 

Vyškovští pořadatelé se nevzdávají. A plánují další akce !
     18.7.2008 10:32 - tisková zpráva


Vyškovští se nevzdávají

Třebaže soutěžní sezóna jednodenních rallysprintů ještě ani nevstoupila do své druhé poloviny, vyškovští organizátoři z Hanáckého rally klubu již mají oba vrcholy svého letošního úsilí zdárně za sebou. Ačkoliv při organizaci vyškovské i tišnovské rally museli překonat řadu nečekaných komplikací, obě soutěže nakonec proběhly v naprostém poklidu a mohly se dokonce pyšnit mimořádně nabitými startovními listinami.

„V pořadatelské historii našeho rally klubu se jedná o jednu z nejúspěšnějších sezón, i když pohled do sportovního kalendáře začátkem roku tomu nijak nenasvědčoval,“ říká místopředseda Hanáckého rally klubu Jan Olejníček. „Cesta ke dvěma úspěšným soutěžím byla letos nečekaně trnitá.

Kromě víceméně obvyklých komplikací v jednáních s některými obcemi, úřady či garantem dopravní obslužnosti jsme si letos nově vyzkoušeli, jak mimořádné úsilí vyžaduje zorganizovat dva podniky ve dvou měsících, a jaké ocenění je možno za takové nasazení očekávat,“ dodává jeden z členů železného jádra vyškovského rally klubu. Vše zlé je však zřejmě k něčemu dobré.

Jak dubnová Böttcher rally Vyškov, tak červnová Eurostroj rally Tišnov se mohly těšit z velkého zájmu posádek, přičemž počet účastníků v obou případech přesáhl stovku. Právě přízeň ze strany soutěžních posádek je nedocenitelnou okolností, která letos držela vyškovské organizátory „nad vodou“.

Ačkoliv z úst hlavních představitelů rally klubu mnohokrát zaznělo „letos naposledy“, snaží se i v těchto dnech vyškovští pořadatelé o to, aby jejich soutěže nezmizely z mapy rallyového světa ani v příštím roce. „Soutěžící nám letos jednoznačně vyjádřili morální podporu a naznačili, že stojí o to, aby se obě soutěže i nadále konaly. Nemůžeme samozřejmě vědět, jak nakonec bude kalendář FAS pro rok 2009 vypadat, které soutěže vypadnou a které je třeba nahradí, ale toto je jasný impuls, abychom my v našem pořadatelském úsilí nepovolovali,“ doplňuje Jan Olejníček.

V pátek proto proběhlo v Tišnově společné jednání výborů vyškovského a tišnovského autoklubu, z nějž vzešlo rozhodnutí přihlásit do MČR ve sprintrally 2009 opět oba podniky. „Vyškovskou Böttcher rally, jež příští rok oslaví své již osmnácté narozeniny, chceme přihlásit na dříve tradiční zářijový termín, tišnovskou rally bychom rádi ponechali ve stávajícím termínu,“ informuje Jaromír Palásek, ředitel obou soutěží.

Novinkou by mělo být, že oficiálním organizátorem tišnovské rally bude od příští sezóny Autoklub Tišnov, čímž by snad měl být vyřešen „problém dvojího pořadatelství“, který v předešlých letech tolik trápil FAS. U rally Tišnov navíc pravděpodobně dojde ke změně názvu - jelikož letos vypršela tříletá smlouva s Eddym Schlagerem a jeho firmou Eurostroj Schlager s.r.o., zahájili vyškovští a tišnovští spoluorganizátoři usilovná jednání s novými potenciálními sponzory a partnery.

„Ať bude nakonec název závodu znít jakkoli, rozhodli jsme se u příležitosti této změny navázat na velmi bohatou tradici tohoto sportu na Tišnovsku. Jelikož se rally v Tišnově uskutečnila již po jedenatřicáté, bude do příštího kalendáře českého šampionátu soutěž přihlášena jako 32. Rally Tišnov,“ doplňuje novinky představitel tišnovských pořadatelů Jan Vlach.

Nezbývá, než doufat, že vyškovským a tišnovským pořadatelům jejich snaha o zachování obou soutěží vyjde a jak XVIII. Böttcher rally Vyškov, tak také XXXII. Rally Tišnov v kalendáři Mistrovství ČR ve sprintrally 2009 své místo najdou.

Jiří Dokulil, ftr-media

PR


 
 
Fotogalerie:   Eurostroj rally Tišnov 2008, foto ftr-media

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose